Site icon Lykten

SJOKKSTUDIE: NITTISEKS PROSENT av overfallsvoldtekter begås av innvandrere

(Illustrasjonsbilde / Pixabay).

Det er Joakim P. Jonasson som har publisert en såkalt medborgerstudie over seksuelle forbrytelser i Sverige i årene 2012-2017.

«I januar 2017 informerte daværende innvandringsminister Morgan Johansson (S) at regjeringen ikke ønsket å gi BRÅ i oppdrag å ta frem fersk statistikk over forbryteres nasjonalitet. Dette til tross for at det har gått over ti år siden den siste rapporten og Sveriges demografi har endret seg kraftig siden da. Regjeringens uvilje til å ta frem offisiell statistikk sådde inspirasjon til undersøkelsen jeg nå har gjennomført», skriver forfatteren i sitt forord.

(BRÅ – Brottsförebyggande rådet er en svensk statlig forvaltningsmyndighet som sorterer under Justitiedepartementet og har til oppgave å bidra til kunnskapsutviklingen innen det kriminalpolitiske området og fremme kriminalitetsforebyggende arbeid. ref. Wikipedia)

Sammenlagt handler det om over fire tusen dommer som er detaljrikt omtalt på 80 sider. Undersøkelsen ble gjennomført i mai-september i år og gjelder nesten samtlige fellende dommer for seksualforbrytelser i perioden 2012-2017.

Les også: Sverige – helt siden 1978 har det vært klart hvem som voldtok

Det mangler data for tingrettene i Haparanda og Norrtälje ettersom de ifølge forfatteren nektet å samarbeide.

Domstolene i Sverige sletter elektroniske spor av dommer etter fem år, som betyr at de ikke kan finnes på nett, påpeker forfatteren. Derfor inneholder undersøkelsen i stort sett bare dommer fra andre halvdel av 2012. Samtidig savnes dommer fra det siste kvartalet av 2017, ettersom undersøkelsen ble gjort før dette.

Les mer: Danmark: Asylsøkere må gå på kurs for å lære seg å ikke voldta

Les mer: Norge: Nyankomne flyktninger må på voldtektskurs

Flest voldtektsmenn som har handlet i gruppe har blitt dømt i Ystad, Eksjø og Uppsala. Gøteborg er på 11. plass, Stockholm på 16. plass og Malmø på 21. plass.

Studien viser også at utlendinger fra ikke-vestlige land seksuelt krenker svensker i betydelig større omfang enn utlendinger fra Europa. I tidligere rapporter har det også kommet ut at det er nesten utelukkende etnisk svenske kvinner som blir voldtatt.

Adopterte menn, uansett land, begår seksualforbrytelser i høyere utstrekning enn svensker, men også i forhold til ikke-adopterte fra samme landsgruppe.

Andelen svenske menn med to innenriksfødte foreldre dømte for seksualforbrytelser har, i proporsjon til andre grupper, minsket siden 2013 og sunket kraftig de siste to årene. Svenske menn er kun overrepresentert i tre kategorier; kjøp av seksuell handling av barn, barnepornografi og utnyttelse av barn for seksuell posering.

Lignende statistikk og mørklegging i Norge

Frieord har skrevet om hvordan blant annet politiet i Oslo nekter å gå ut med informasjon om overfallsvoldtekter utført i hovedstaden.

Les også: Oslo-politiet innrømmer mørklegging av voldtekter utført av innvandrere

Vi har også omtalt den samme type statistikk i Norge, som viser at ikke-vestlige innvandrere er overrepresentert på både relasjon-, sårbarhet-, gjeng- og festvoldtekter.

Les også: 77.9 prosent av de som dømmes for personran i Oslo er innvandrere

Les også: 90 prosent av de som dømmes for familievold i Oslo er innvandrere

Fra Frieord.no:

Menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Service har gått igjennom rapporten og nyhetene, med tallmateriale, og avslører at mye av det politiet og statlige meningsorganisasjoner som Antirasistisk senter og Amnesty har påstått de senere årene er løgn.

En av disse løgnene er at nordmenn dominerer fest-, relasjons- og sårbarhetsvoldtekter, mens innvandrerne kun dominerer overfallsvoldtektene.

Menn fra Midtøsten, Afrika og Asia var i flertall – og betydelig overrepresentert i forhold til befolkningssammensetningen – i samtlige av politiets fem voldtektskategorier (etnisk norske gjerningsmenns prosentandel i parentes):

Festrelaterte voldtekter: 38,8 prosent (32,7)
Relasjonsvoldtekter: 42,2 prosent (40,0)
Sårbarhetsvoldtekter: 60,9 prosent (34,1)
Overfallsvoldtekter: 100,0 prosent (0,0)
Annet: 54,6 prosent (45,5)

Overrepresentasjonen økte året etter (Voldtekt i den globale byen 2012). Denne rap­por­ten viste at 21,9% av anmeldte vold­tekts­men­n hadde bak­grunn fra Afrika, 12,3% fra Midt­østen og 18,7% fra Asia (side 66), 52,9% til sammen.

Les også: 61 prosent av alle dømte sex-forbrytere i Oslo er innvandrere

I Oslo per 1. januar 2012 var det bosatt 31.496 per­soner med bak­grunn fra Afrika og 77.054 per­soner med bak­grunn fra Asia. Det er i alt 108.550 per­soner – inklusive barn, kvinner og eldre menn som jo ikke regnes med i dette tilfellet – av totalt 613.282 inn­byg­gere i hoved­sta­den. Dvs. at gjerningsmenn fra en gruppe som utgjorde 17,7% av befolk­nin­gen sto for 52,9% av vold­tek­tene.

I tabell 30 (s.67) ser man igjen at menn fra Midt­østen, Afrika og Asia er i flertall og bety­de­lig overrepresentert i forhold til befolkningssammensetningen i fire av politiets fem voldtektskategorier (etnisk norske gjerningsmenns prosentandel i parentes).

Fest­re­la­terte vold­tek­ter: 44,5 pro­sent (40,7)
Rela­sjons­vold­tek­ter: 67,5 pro­sent (20,9)
Sår­bar­hets­vold­tek­ter: 51,7 pro­sent (37,9)
Over­falls­vold­tek­ter: 80,0 pro­sent (20,0)
Annet: 41,7 pro­sent (45,8)

Kripos-rapport

Kripos gikk ut i 2015 med rapporten «Voldtektssituasjonen i Norge», som viste at det var en 15 prosent økning i antall anmeldte voldtekter fra 2014.

Les også: Antallet anmeldte voldtekter økte med 15 prosent i 2015

Her er noen nøkkeltall fra rapporten:

Les også: Bile Mohamed Elmi (18) og Abdirizak Nur Ali (21) dømt for grove overgrep mot norsk 14-åring

Relatert:

Exit mobile version