Site icon Lykten

SKOLEVOLDEN I SVERIGE: Gravid lærer slått i magen – mistet barnet

(Pixabay)

Det svenske arbeidsmiljøverket slapp nylig en rapport som viser at volden i skolene øker. Et grovt eksempel skal være et tilfelle der en gravid lærer gikk imellom to elever som sloss og under tumultene fikk et slag direkte mot magen. Slaget medførte at læreren mistet barnet sitt.

Frem til september i år har arbeidsmiljøverket mottatt over 295 anmeldelser av alvorlige fysiske konfrontasjoner i grunnskolen, samt videregående skole. Det er en 28-prosents økning sammenlignet med den samme perioden i 2016.

Les også: Sverige: 150 elever i masseslagsmål på flerkulturell skole

Les også: Sverige: Skoleresultatene for utenlandskfødte elever faller dramatisk

Les også: Nasjonalsang og flagg forbudt ved skoleavslutning på svensk skole

Les også: Svensk skole: «Din datter er blond og søt og derfor spennende å trakassere»

Nylig gikk lærerforbundets leder, Johanna Jaara Åstrand, ut på svensk TV4 og etterspurte en høyere grad av samarbeide mellom skolen, sosialtjenesten og politiet.

Skolen er ikke fredet fra hvordan samfunnet ser ut, og samfunnet er i ferd med å slites i stykker. Men ressurser og forutsetninger som vi lærere og skoleledere får, for å tidlig ta grep, sikre at elevene får støtte, identifisere elever som oppfører seg ille i skolen eller i sitt nærmiljø, har enorm betydning for å forhindre at elevene havner i utenforskap og gjengkriminalitet.

Les også: Ungjenter sex-trakasseres daglig i svenske skoler – foreldrene fortviler

Les også: Svenke skolejenter må sitte bakerst i bussen

Her er et utdrag fra en skole i Malmø og hvordan hverdagen ser ut:

Frieord har tidligere skrevet om svenske skoler som har innført metall-sluser, gjerder, vakter og ID-kontroller for å sikre elevene og de ansatte fra grov innvandrervold og gjengrelatert kriminalitet. Det har gått så langt at enkelte skoler rett og slett måtte legges ned, da man ikke kunne garantere elevene og de ansattes sikkerhet.

Les også: Flerkulturelle skole i Malmø har fått metall-sluse, piggtråd og vakter

Les også: Flerkulturell skole i Sverige måtte stenges etter trusler og voldsbruk

Les også: Sosialarbeider og lærere flykter fra flerkulturell by i Sverige

Lignende utvikling i Norge

Dette er imidlertid ikke lenger kun et svensk fenomen. Tidligere i år publiserte Frieord en kommentar om at utviklingen nå har nådd Norge.

Fra Frieord.no:

Urdu på læreplanen, muslimske elevrådsledere, millionprosjekter for inkludering og fargerik skolehverdag, adgangskontroller og sikkerhetssluser, alvorlig hærverk, en bydel hvor etniske nordmenn er i minoritet, salg av narkotika i skolegården, slåssing og gjeng-bråk med drapstrusler.

Legg det alt sammen og hva får man? En helt vanlig flerkulturell skole i Norges hovedstad.

Tegnene var der allerede i 1990. I 2000 var det endel av hverdagen. I 2017 har det kommet ut av kontroll.

Det hjalp ikke at både statsminister og kunnskapsminister møtte opp på Bjørnholt skole på Oslo syd. Ja selveste kronprinsen kom. Utviklingen har kommet for langt.

Les også: Innvandrerelever i Oslo dropper ut, misbruker narkotika og blir med i kriminelle gjenger

Nå er det kun snakk om skadebegrensing. Om de siste nordmennene som flytter ut. Om hvor mye penger som må pumpes inn hvert år for å holde fasaden.

Skoleresultatene er nedslående. Integreringen likeså. Nærliggende skoler har en nærmest 100% ikke-norsk elevemasse. Ungdomsskolen tilbyr Urdu. 1.700 førsteklassinger starter barneskolen i hovedstaden uten å kunne norsk.

Men på Løvebakken går prosjektet videre. Grensene er fremdeles åpne. Integreringskrav er fraværende. Spørsmål og ønsker om en nedbremsing av «utviklingen» blir møtt med en kakafoni av trusler, hets, påstander om rasisme, samt hærverk og vold. Hold tåta, ellers.

Velkommen til et Bjørnholt videregående skole. Vennligst vis frem din legitimasjon og gå gjennom adgangskontrollen. Godt flerkulturelt skoleår.

Exit mobile version