Site icon Lykten

SSBs søsterorganisasjon: Kvinnenes feil at innvandrere topper voldtektsstatistikken

(Illustrasjonsbilde / Pixabay).

Forsker Stina Holmberg hos SSBs søsterorganisasjon, Brå, sier at kvinner har en høyere tilbøyelighet for å anmelde en voldtekt om gjerningspersonen er innvandrer.

«Det kan være sånn at man er mer tilbøyelig å anmelde noe man har blitt utsatt for om forbrytelsen er utført av noen man kjenner seg mer fremmed for, og som har en lav sosial statur», sier Holmberg til Aftonbladet ifølge statskanalen SVT.

Holmer mener allikevel at det er «mulig» at innvandrere begår flere voldtekter på grunn av at de har en annen kultur. Det at svenske jenter får lov til å drikke alkohol og være sosiale ute i samfunnet kan bli tolket av innvandrere som at de automatisk har sagt ja til sex, sier den kvinnelige forskeren fra Brå.

Kobles til biologi

Den svenske nettsiden Fria Tider kobler også biologiske faktorer som lav begavelse og lavere terskel for vold fra mennesker med ikke-vestlig bakgrunn, som en årsak til disses høye tilstedeværelse på kriminalitetsstatistikkene. Dette bekreftes blant annet ved en studie publisert i Huvudstadsbladet som viser at irakiske innvandrere skal være 52.6 ganger mer voldtektstilbøyelige enn en etnisk finsk mann. Somaliske menn skal ligge rett bak irakerne på den samme studien.

Les mer på Fria Tider.

Exit mobile version