Site icon Lykten

Stadig flere knivrelaterte forbrytelser i Tyskland

Politiet rapporterte om mer enn 3500 knivrelaterte forbrytelser mellom januar og oktober 2017, sammenlignet med rundt 4.000 rapporterte forbrytelser med kniv under hele 2016 – og bare 300 i 2007. Samlet sett har knivrelaterte forbrytelser i Tyskland i løpet av de siste ti år økt med mer enn 1200%.

Mediene i Tyskland rapporterer i liten grad knivrelatert vold. Knivrelaterte saker som rapporteres blir ofte avvist som «isolerte hendelser», uten tilknytning til masseinnvandring. Videre utelater mange kriminalitetsrapporter å henvise til nasjonalitetene til gjerningsmennene og ofrene, skriver tenketanken.

Kniver har blitt brukt ikke bare til å utføre jihadistiske angrep, men også for å begå drap, ran, innbrudd i private hjem, seksuelle overgrep og mange andre typer voldelig kriminalitet. Knivrelaterte forbrytelser har skjedd i fornøyelsesparker, sykkelstier, hoteller, parker, offentlige torg, offentlig transport, restauranter, skoler, supermarkeder og togstasjoner.

Mest knivrelatert vold i Tyskland er det i Berlin, hvor noen områder nå er så farlige at de faktisk har blitt ikke-gå-soner. I Neukölln og andre nabolag med store innvandrergrupper er det daglige episoder der kniv blir brukt. Innvandrere var ansvarlig for minst 45% av forbrytelsene begått i den tyske hovedstaden i 2016, i henhold til Berliner Morgenpost.

I de nordlige byene Bremen og Bremerhaven er det også mye knivvold. I 2016 ble minst 469 mennesker – mer enn en om dagen – stukket med kniv i Bremen, ifølge offisielle dokumenter hentet frem av avisen Bild, skriver Gatestone Institute. Mer enn et dusin mennesker i Bremen døde av stikksår. 165 knivangrep ble registrert i nærliggende Bremerhaven, en økning på 75% siden 2014. Ifølge Bild stod innvandrere ansvarlige for det meste av volden.

Det har de siste årene også vært mye knivrelatert vold i delstaten Nordrhein-Westfalen; i Bielefeld, Bochum, Bonn, Köln, Dortmund, Düsseldorf og Essen, blant andre byer. Düsseldorf sentrum har blitt spesielt plaget av knivangrep.

Mange knivangrep ser ut til å være tilfeldige, utilsiktede overgrep på uskyldige personer – spesielt på transportknutepunkt og på offentlig transport.

Exit mobile version