Site icon Lykten

Steinkasting, trusler og vold stengte byggeplass

Byggefirmaet Peab tok beslutningen ved 15-tiden på torsdag etter at byggearbeiderne hadde blitt utsatt for steinkasting, skriver lokalavisen Mitt i. Uken før ble to av arbeiderne mishandlet når de var på vei hjem fra byggeplassen. Også tyveri skal ha forekommet.

Flere hendelser har ført til beslutningen å avbryte arbeidet på Rinkebyståket. To personer har blitt utsatt for mishandling i samarbeid med arbeidsplassen sin. Ansatte har blitt truet og det har forekommet steinkasting mot de ansatte og våre maskiner, sier Niclas Brantingson, informasjonssjef på Peab.

STEINKASTING OG VOLD: Flere av Peab sine arbeidere har opplevd vold på arbeidsplassen sin og på vei hjem fra jobb. Sist uke ble to bygningarbeidere mishandlet på vei hjem fra jobb.

Ifølge Brantingson føres nå diskusjoner med Familjebostäder og det lokale politiet om hvordan arbeidet i Rinkeby skal kunne fortsette på en sikker måte.

Også ansatte fra Sweab, som jobber på det samme byggeplassen, har fått smake på den flerkulturelle atmosfæren.

Det er utrivelig og det føles ikke moro å gå på jobb. Vi må hele tiden se oss over skulderen, senest i går ble det kastet steiner mot oss og vår maskin. Jeg vil at folk skal få vite hva vi blir utsatt for og at det ikke er ok, sier Leif Engberg, som arbeidet på Rinkebystråket for Sweab.

RINKEBY: Den svært innvandrertette bydelen Rinkeby opplever årlig store opptøyer, hvor man brenner ned skoler, barnehager og tenner på hundrevis av biler. Når politiet, brannvesen og ambulanser kommer til stedet blir disse angrepet med steiner og raketter. (Foto: Rinkeyby torg etter opptøyer)

Bo Sundin, formann i bydelsnemnda i Rinkeby-Kista, ser alvorlig på hendelsene og mener at det er fullstendig uakseptabelt at bygningsarbeiderne angripes på sin arbeidsplass.

Sist torsdag ble det holdt et møte med blant annet ansatte fra kommunen, vekterfirma og hjelpepersonell for byspørsmål for å finne frem til en plan for hvordan man skal gi bygningsarbeiderne en tryggere arbeidsplass på Rinkebystråket. På mandag skal bydelspolitiet treffe de ansatte fra Peab og Sweab.

Tanken er at Peab skal fortsette sitt arbeide på mandag. Senest i april 2013, så skjedde lignende angrep mot bygningsfirmaet Tornet AB som planla å oppføre nye bolighus i nærliggende Tensta, men da ble bygningsplanene stoppet helt etter hærverk og sabotasje mot byggefeltet.

Exit mobile version