Site icon Lykten

STOCKHOLM: Dette er den pågrepne terroristen og IS-sympatisøren – fire mennesker bekreftet drept

FRIEORD RETTER: Det opprinnelige bildet brukt i artikkelen var av en annen islamist som ble lagt ut av Avpixlat og andre medier. Dette bildet som finnes i denne oppdaterte versjonen er korrekt.

Terroristen skal ha benyttet seg av doble identiteter. Han skal ha fått avslag på sin asylsøknad i januar, men allikevel oppholdt seg i Sverige som såkalt «identitetsløs». Ifølge Migrationsverket skal ca. 109 personer med bakgrunn fra Usbekistan stå på liste for å få asyl i Sverige.

Mannen skal ha blitt pågrepet etter å ha oppført seg «merkelig» i en butikk i boligområdet Märsta.

Han tros å være den personen som synes på de overvåkingsbildene som politiet slapp etter fredagens terrorangrep.

Det dreier seg ifølge Aftonbladet om en 39-årig mann fra Usbekistan, som er oppført med adresse i en forstad til Stockholm.

Ifølge avisen har usbekeren på sin Facebook-side lastet opp propagandafilmer for Islamsk Stat og spredt bilder av skadede mennesker etter det muslimske terrorangrepet under Boston Maraton i april, 2013.

Vitner forteller hvordan han med vilje forsøkte å kjøre ned kvinner og barn.

TERROR-RUTEN: Expressen viser hvor i sentrum av Stockholm hendelsen fant sted. (Skjermbilde/Expressen).

Under pågripelsen i Märsta skal ha vært skadet, hatt en finlandshette og knust glass på klærne.

Aftonbladet har snakket med en kvinnelig bekjent av muslimen som sier at han har fire barn og jobber i byggebransjen og at han aldri pleier å snakke om politikk.

Fant sprengstoff

Inne i førerhuset skal politiet ha funnet en ryggsekk full av sprengstoff. Bomben detonerte aldri, men gjerningsmannen skal ha brent seg på bomben.

Politiets bombegruppe skal ha jobbet med sprengladningene utover kvelden i går.

LES OGSÅ FRIEORDS DIREKTESENDING FRA TERRORANGREPET HER: (OBS: STERKE BILDER).

UTRYKNING: Ambulanser måtte kjøre skytteltrafikk for å hjelpe de skadede i sentrum av Stockholm i går. Minst 15 personer skal ha blitt skadet, hvorav ni alvorlig. Et barn skal være blant de skadede. (Foto: Frieord.no).

Fire drept og 15 skadet

Det var i 15-tiden i går at mannen stjal en lastebil midt i sentrum av Stockholm og kjørte ned uskyldige mennesker på Drottninggatan.

Fire personer skal ha blitt drept og minst 15 skadet, hvorav 9 alvorlig. En av de skadde skal være et barn.

UTRYKNING: Ifølge vitner skal det ha blitt avløst skudd ved Fridhemsplan T-banestasjon. Dette er enda ikke bekreftet eller avkreftet av svensk politi. (Foto: Frieord.no).

Ytterligere en person skal ha blitt arrestert klokken 23.30 i boligområdet Hjulsta.

Innsatspolitiet skal også ha gått til aksjon mot en rekke adresser i Stockholmsområdet, hvor man brukte rambukk og skjold. Flere personer skal ha blitt hentet inn til avhør.

Terrorangrepet førte til at «Sverige ble stengt», ifølge Expressen. Dette innebar blant annet at all kollektivtrafikk, offentlige bygninger og kinoer ble stengt, konserter og festivaler ble også avlyst. Det svenske kongeparet avbryter sin reise i Brasil og flyr hjem i dag.

SPLITTET SAMFUNN: Et skjermbilde tatt etter terrorangrepet i går viser hvordan svenske mennesker nå lever i frykt i sitt eget samfunn. Andre mennesker av ikke-etnisk svensk opprinnelse har en annen oppfatning av det som skjedde.
«LA OSS FEIRE»: Muslimer i Sverige feirer terrorangrepet i går på et debattforum på nett.

Syv år siden det siste terrorangrepet i Stockholm

Terrorangrepet i Stockholm kommer syv år etter det siste angrepet, der en muslimsk terrorist forsøkte å sprenge ihjel uskyldige under julehandelen. Dette angrepet skjedde også på Drottninggatan.

Den muslimske terroristen mislyktes imidlertid å sprengte kun ihjel seg selv. To personer ble lettere skadet.

En bilbombe eksploderte også ved Olof Palmes gata ved krysset til Drottninggatan. Ingen ble skadet av denne bomben.

SPRANG SEG SELV IHJEL: En muslimsk terrorist forsøkte å drepe uskyldige under julehandelen i Stockholm i 2010. Bomben gikk imidlertid av for tidlig og terroristen drepte kun seg selv.
Exit mobile version