Site icon Lykten

Stoppet reklame på busser pga støtende og diskriminerende tekst – «Mer støtte til ofre»

Det er partiet Sverigedemokratene som ønsker å annonsere med reklameplakater på busser i den syd-svenske byen Malmø. Det er tre slagord SD ønsker å bruke: «Hardere straff for kriminelle -Mer støtte til ofre for kriminalitet», «Mindre innvandring her, mer hjelp til flyktninger der» og «Stopp den organiserte tiggingen».

Busselskapet Skånetrafiken hevder derimot at slagordene bryter med deres regler om at reklame ikke får være støtende, diskriminerende eller rasistisk.

Salgssjefen i Skånetrafiken, Camilla Bunke, forklarer årsaken til at Sverigedemokratene er nektet å annonsere på bussene deres:

– Jeg og Skånetrafiken er selvsagt for demokrati og ytringsfrihet. Men man får ikke si hva som helst. Det finnes etiske regler. Vi må også tenke på sikkerheten til våre bussjåfører. Vi har tidligere hatt episoder der det har forekommet steinkasting på grunn av budskapet på bussene.

Kollektivselskapet i Stockholm har imidlertid godkjent tilsvarende reklamekampanje fra partiet.

OPPDATERT17.08. kl. 06.57.

Det er nå bekreftet at bussene med reklamen som går i Stockholm også er stoppet, etter påtrykk av fagforeninger. Grunnen skal være sikkerheten til sjåførene som kan utsettes for vold pga reklamen for det Sverigevennlige partiet. Fra før har man også stoppet bussene i Södertelje.

Exit mobile version