Site icon Lykten

Svensk journalist har problemer med å svare på egen logikk

I det påtvungne multikulturelle landet Sverige foregår det til enhver tid en absurd debatt om innvandring.

De rødgrønne partiene og de statsstøttede mediene lever i et samfunn der Sverige ikke har grenser, der alle mennesker i hele verden er «like svenske» som etniske svensker og der alle som ikke ønsker millioner av flyktninger inn i landet omtales som «fascister» og «nazister».

Men hva hvis man snur på spørsmålet og spør, kan hvem som helst bli samisk? Hvis nei, er samene da også «fascister» og «nazister»?

Hør hva løssalgsavisen Expressen sin journalist har å si til det.

Foranledning til telefonsamtalen:

Bjørn Söder er Sverigedemokraternas vise-talmann i Riksdagen i Sverige. Han skal under et intervju med den svært SD-fiendtlige DN-journalisten Niklas Orrenius ha svart på spørsmål om såkalt «svenskhet». Söder skal ha holdt et foredrag om dette under Sverigedemokraternas kommune og landstingsdager tidligere i år.

Under intervjuet skal Orrenius ha tatt seg nær av Söders kommentar om at det faktisk finnes noe som heter et svensk folk og en svensk nasjon, samt at det i Sverige også oppholder seg andre folk og nasjoner som jødene og samene. Men i det politisk korrekte Sverige er det kun jøder og samer som får lov til å snakke om dette, og ikke etniske svensker. Da oppfattes det som rasisme.

PÅ NRK: Også i Norge er Sverigedemokraterna i hardt vær når de kommer på TV. Her er en debatt fra september i år, som viser at Norge ikke er langt unna Sverige i mangel på debattskikk. (Foto: Avpixlat).

Det tok ikke lang tid før venstresiden blåste opp til storm og mente at man skulle sparke Bjørn Söder som vise-talmann i Riksdagen.

ENIG MED SD: Samer er ikke svensker, sier den samiske folkerettsjuristen Matthias Åhrén.

Til tross for det hatefulle oppbudet som har kommet, har Söder faktisk også fått støtte, noe overraskende fra samer selv. Den samiske folkrettsjuristen Matthias Åhrén gikk offentlig ut i SVT og fastslo at «Samer er ikke svensker».

– Vi har jo et eget sameting og krav på utdannelse på samisk. Jeg blir faktisk litt bekymret når alle andre partier fra høyre til venstre tar debatten og sier at samer er svensker – for det er vi ikke. Vi har særskilte rettigheter til landområder og naturressurser, sier Åhrén.

Han mener også at det i bunn og grunn er et mer farlig argument å si at samer er svensker.

– Dette fordi det leder til assimiliering og til slutt at den samiske kulturen forsvinner, avslutter Åhren.

Omvendt logikk?

Det er også et annet moment inne i bildet her. Venstresiden er ofte svært engasjerte for enkelte folkegrupper og fremmede nasjoners omstendigheter.

Aboriginerne i Australia, indianerne i USA, samene i nord, tibetanerne i Tibet, kurderne i Midtøsten og den som engasjerer aller mest, palestinerne i Israel/de palestinske selvstyrte områdene.

Disse har ifølge media og venstresiden alle krav og rettigheter på egne landområder, hvor de selv kan ta vare på sin kultur og etnisitet. Men når det gjelder Sverige eller europeiske land, så er denne naturlige rettigheten, som også finnes i FN sine konvensjoner, kastet på havet.

DDR-light

Svenske medier har stengt ned alle kommentarmuligheter i sine aviser og henger ut de som måtte prøve å starte en debatt om det faktum at 100.000 asylsøkere i året er i meste laget. Det er også en realistisk frykt for å miste jobb og anseelse ved å snakke om problemene. På toppen av det hele har man en offentlig sponset antirasistisk voldskultur som med stor vilje slår løs på enhver opposisjonell. Dette har ført til at landet ikke sjelden blir omtalt som en svensk versjon av DDR.

Som følge av dette har man de siste årene fått en svært stor uavhengig alternativ presse, samt etablert et fedrelandsvennlig parti som i nylige målinger har nådd nesten 18 prosent av velgermassen. En etterhvert ikke ubetydelig andel mennesker mener at hele det multikulturelle prosjektet har gått for langt.

Relatert:

– Europeiske journalister er kjøpt og betalt

Exit mobile version