Site icon Lykten

Svensk skole forbyr elevene å bruke det svenske flagget på skoleavslutning – kan være en «risiko»

Sist uke skrev den svenske dagsavisen Expressen om hvordan kun svenske flagg skulle tillates under skoleavslutningen ved Nacka gymnasium i Stockholm.

Politiske budskap eller flagg andre enn det svenske flagget er ikke tillatt da dette ikke er en politisk tilstelning, skrev skolen i et brev til sine elever.

Les også: Svensk skole forbyr det svenske flagget

Men etter at hovedstrømmedia skrev om saken så fikk skolen kalde føtter. Nå skal også det svenske flagget forbys.

I en epost som Expressen Kultur har fått fra rektor Helen Bejmar, så var den første formuleringen «uheldig» og påpeker at forbudet bare gjelder «elever og under skolens aktiviteter».

Det skoleledelsen har besluttet er å ikke tillate flagg eller faner utenom de som Nacka gymnasium flagger med, heter det å Nacka.se.

Samtidig tydeliggjør Helen Bejmar for Expressen:

Ingen flagg eller vimpler er tillatt, verken svenske eller andre.

Ifølge avisen innebærer dette at svenske flagg ikke «får tas med inn i skolen ved skoleavslutningen i Nacka».

Les også: Nasjonalsang og svensk flagg forbudt ved skoleavslutning

Når skolen aktiviteter er over og avslutningen er overstått, så har skolen ikke lenger noen synspunkter på hvilke flagg som anvendes.

Helen Bejmar mener at det i grunnen handler om et «sikkerhetsspørsmål» da hele 700 personer kommer til å samles i skolens aula. Ifølge rektoren så har flagg blitt synonyme med politiske standpunkt og kan dermed utgjøre en risiko for både elever og besøkere.

Eksakt hvilke politiske budskap som har forekommet på skolen vil hun ikke fortelle om, da hun ikke ønsker å peke ut noen særskilt gruppe.

Exit mobile version