Site icon Lykten

Svensk skoledrapsmann skutt og drept av politiet

MORDEREN: Flere elever syntes mannens klær og utkledning var morsom og ville ta bilde sammen med ham.
MORDEREN: Flere elever syntes mannens klær og utkledning var morsom og ville ta bilde sammen med ham.
21-ÅRINGEN: Den nå avdøde 21-åringen kommer fra Trollhättan. Han ble skutt av politiet og døde av skadene.

Alarmen kom inn til politiet klokken 10.10 på torsdag formiddag. Minst fire elever og en lærer ble skadet av gjerningsmannen, før politiet kom til plassen og skjøt ham.

Lokale medier har fortalt om totalt kaos i området rundt skolen. Mange politibiler og ambulanser kom til plassen og en av ambulansene skal ha kjørt rett inn i en vegg tilhørende skolen, da den ikke klarte å bremse ned.

– Hundrevis av mennesker befant seg utenfor skolen og ved hovedveien som går ned gjennom bydelen Kronogården. Folk gråt og forsøkte å springe inn bak politiets sperringer, og politiet og vakter hadde problemer med å stoppe alle som ville gjennom. Det sier TTELA’S fotograf Stefan Bennhage, som var på plass en halvtime etter hendelsen, til nyhetsbyrået TT.

KRONANS SKOLE: Skolen ligger i Trollhättan. (Foto: Google maps/Fria Tider).

Et 14 år gammelt vitne fortalte ved 13-tiden til SVT om hvordan han hadde sett gjerningsmannen gå til angrep mot en klassekamerat.

– Vi satt i klasserommet og så banker det på døren. En av mine venner åpner døren og der står det en svartkledd mann med en Star Wars-maske og et stort svart sverd.

Gjerningsmannen angrep kameraten og gikk deretter videre. Ifølge vitnet så hørte den maskerte mannen på høy musikk på hodetelefoner under angrepet.

På skolen går det drøyt 400 elever fra 1-9. klasse.

Lokalpolitiker i Trollhättan, Peter Eriksson fra Moderaterna sier til SVT at Kronan lenge har vært en problemskole. En kafe på skolen som har vært åpen hele dagen for allmennheten har blant annet måtte stenge ned. Dette etter at voksne menn med bakgrunn fra Midtøsten har sittet og drukket kaffe på kafeen dagen lang, for å kunne holde sine døtre under oppsyn. Mennene skal ha vært sosialmottakere.

På nettet florerte det allerede ved 12-tiden spekulasjoner om en svensk høyreekstremistisk gjerningsmann, etter at statsminister Stefan Löfven gikk ut og innstilte hele sin timeplan og reiste med regjeringsflyet til Trollhättan.

Statsministerens handling står i sterk kontrast til regjeringens reaksjon på dobbeltmordet på Ikea i Västerås, som ikke engang ble nevnt av statsministeren. Da gikk en asylsøker til knivangrep inne på Ikea og drepte en svensk mor og hennes sønn. Stillheten da ble kraftig kritisert på nettet, skriver Aftonbladet.

Spekulasjonene ble bekreftet ved 13-tiden av et vitne som fortalte TV4 at gjerningsmannen hadde «blå øyne».

Fahimeh Nordborg, kommunalråd i Trollhättan, oppgir til VG at 90 prosent av elevene på skolen har innvandrerbakgrunn.

– Men jeg vet ikke noe om gjerningsmannens motiv, understreker Nordborg.

Media spekulerer i et høyreekstremt motiv, ettersom gjerningsmann skal ha likt innvandringskritisk innhold på sosiale medier.

Frieord.no sitter med informasjon med både navn og bilde på mulig gjerningsmann, men avventer publisering før det er bekreftet.

Exit mobile version