Site icon Lykten

Svensk soldat: Er jeg like mye verdt som en IS-kriger?

Fredrik Brandberg som er etterretningsoffiser ved hovedkvarteret i Kabul og inne på sin tredje tur i Afghanistan, står nå frem etter å ha lest om hvordan Mona Sahlin og andre politikere i Sverige vil «ta vare på» terroristene når de kommer hjem til Sverige. Dette ønskes gjort ved å blant anet tilby terroristene offentlige jobber og terapi.

ENDELIG HJEMME: Offiseren Fredrik Brantberg ønsker en trygg fremtid etter å ha tjenestgjort for landet sitt. Nå utfordrer han politikerne. (Foto: Facebook).

Utfordringen med stor U.

– Om noen måneder kommer jeg hjem til Sverige etter å ha deltatt i vårt oppdrag i Afghanistan, mot talibanere og andre som gjør utviklingen vanskelig i dette meget ødelagte landet. Det finnes ingen fast stilling som venter på meg når jeg kommer hjem.

– Jeg leser at Mona Sahlin og andre politikere i Sverige nå jobber for å ta vare på svenske IS-krigere som kommer hjem etter sine innsatser i Syria, med spesielle program for arbeid og annet som får dem å fungere bra i vårt samfunn. Ja, det er hva våre politikere virkelig ønsker.

– Det ville vært fantastisk om undertegnede fikk en like imøtekommende velkomst når jeg kommer hjem, der jeg kan føle trygghet i å ha en fast jobb, en månedslønn og en sosial forankring i samfunnet der jeg slapp å lure på om jeg er ønsket eller ikke, skriver Brandberg i et Facebook-innlegg som har fått stor spredning i Sverige.

Han oppfordrer alle som leser innlegget å spre budskapet videre sånn at «så mange sosialdemokrater som mulig, og gjerne også Mona Sahlin» blir informert om hans ønsker.

– Må hver eneste politiker som har varme hjerter for IS-krigere nås av denne Utfordringen og på den måten vise hva det betyr å ta ansvar og ikke bare bruke fine og vakre ord, skriver Fredrik Brandberg.

– Skulle noen annen enn bare politikere ville ta ansvar for meg, gjennom et tilbud om jobb f.eks, så er det også ytterst velkomment, konstaterer han.

Vil hjelpe terroristene

Frieord.no skrev tidligere denne måneden hvordan flere politikere nå har gått ut og ønsker å tilby hjemvendte terrorister både jobb og terapi:

– Vi har diskutert hvordan vi skal arbeide for at disse guttene som har kommet tilbake ikke reiser ned igjen, og at de bør få hjelp å bearbeide de traumatiske opplevelsene som de har opplevd, sier Rasmus Persson som er politiker for centerpartiet til SVT Tvärsnytt.

Det svenske sikkerhetspolitiet har registrert minst 300 svenske statsborgere som kjemper for terrorgruppen Isis i Syria og Irak. 80 av de som har reist ned og kriget har kommet tilbake til Sverige de siste årene.

Svenske myndigheter skal i september ifjor ha informert om at de skal ha avverget to terrorforsøk i Sverige.

Relatert:

– Svenske IS-krigere som slåss for å få voldta

Exit mobile version