Site icon Lykten

Svenske IS-krigere som slåss for å få voldta

Det er den venstreorienterte løssalgsavisen Expressen som idag har publisert navn og bilder på 20 terrorister som kriger for IS, og som har svensk statsborgerskap.

Mennene som kriger får betalt gjennom krigsutbytte. I krigsutbyttet inngår også tilfangetatte kvinner, som soldatene i IS har rett til å voldta. De kalles «Sabaia» – fritt oversatt slavekvinner, skriver Expressen.

Mange av mennene som er omtalt er født og oppvokst i Sverige. De har gått på svenske skoler, fullført høyere utdanning og har vært aktive innen idrett. Deres bakgrunn er fra vidt ulike områder som Nord-Afrika og Midtøsten, til europeiske land som Bosnia og utbryterrepublikken Kosovo.

Man kan si de har vært godt integrerte i det svenske samfunnet. Allikevel har de valgt å si ifra seg våre verdier, vår kultur og en trygg og sikker fremtid i et velfungerende sosialdemokrati.

I tillegg til mennene har minst åtte unge kvinner fra Stockholms drabantbyer også sluttet seg til IS den siste tiden, skriver Svenska Dagbladet.

Det er estimert at minst 3.000 menn med statsborgerskap i europeiske nasjoner har reist ned til Midtøsten for å slutte seg til IS.

Exit mobile version