Site icon Lykten

Sverige er i ferd med å kollapse

Asylsøkerne strømmer til Sverige, som er nær ved å bukke under som følge av de enorme tallene.

Krisen er nå blitt så alvorlig at en av Sveriges største aviser, Expressen, har tatt opp temaet. Avisen har nettopp skrevet en leder med den dramatiske overskriften:

«Flyktningemottakelsen holder på å kollapse»

Det heter altså ikke at det er en fare for at systemet skal bryte sammen. At det kanskje vil skje. Nei det står at systemet VIL bryte sammen.

HAR IKKE RÅD: Ifølge tidligere statsminister Fredrik Reinfeldt, så vil ikke den svenske staten ha råd til så mye annet enn innvandring fremover.

Og det står oppsiktsvekkende i en avis som er en av Sveriges mest politisk korrekte aviser. Avisen har i årevis vært blant de første til å angripe og forfølge mennesker som har advart mot at den enorme strømmen av innvandrere vil tvinge Sverige i kne økonomisk og kulturelt.

Men nå har problemene vokst seg så store at selv en politisk korrekt avis kommer med en dramatisk advarsel.

Det er krisen på boligmarkedet som er den dagsaktuelle årsaken til lederen i Expressen.

Sist år kom det over 100.000 asylsøkere til Sverige. Og slik vil det fortsette i de kommende årene, ifølge regjeringen.

DESTINASJON SVERIGE: Rundt 100.000 flyktninger antas å komme til Sverige hvert eneste år fremover.

Stort sett alle får lov til å bli. Og de skal altså ha et sted å bo – ofte med en større familie.

Det legger et helt uoverskuelig press på boligmarkedet.

Mange svensker, især de unge, mangler et sted å bo. Og de skal nå akseptere å komme langt bak i køen til ledige boliger, fordi flyktningene har rett til å få dem først.

En bolig er noe av det mest fundamentale i tilværelsen. Massiv boligmangel rammer befolkningen bredt og kan utløse uro og politiske omveltninger.

Derfor er det ingen tilfeldighet at det er nettopp denne konsekvensen av utlendingspolitikken som Expressen reagerer på.

Og avisen legger ikke fingrene imellom når man beskriver problemets omfang.

Det skal bygges 35.000 nye boliger hver år – hvis man bare skal dekke behovet for de nyankomne flyktningene.

Den svenske regjeringen sier at den vil gjøre dette ved å bygge såkalte «modulhus», beregnet for flyktninger. Men det tror ikke Expressen på. Det blir for dyrt og regjeringen sier ingenting om hvor pengene skal komme fra.

Husene blir dyre å bygge, fordi de skal rives ned igjen om 10-15 år. Ingen vet hvem som skal betale for det, skriver avisen.

Husleien blir også skyhøy, omkring 20.000 svenske kroner i måneden, og det har flyktningene ikke råd til å betale. Hvem skal så betale?

Regjeringen har ingen reell plan, konstaterer avisen.

De asylsøkerne som får asyl, kan ikke bli boende på asylsentrene mens de venter på en bolig. Asylsentrene har allerede stort overbelegg og nye strømmer stadig til.

Derfor flytter mange av de som har fått asyl, inn hos familie, venner eller andre landsmenn.

De bor ofte i innvandrertette ghettoer.

Resultatet blir overbefolkning og en økt segregasjon i det svenske samfunnet. Dette forutser Expressen, som ellers aldri ville ha innrømmet at innvandringen vil skape problemer.

Det sier noe om hvor alvorlig det står til nå.

Det er ikke kun innvandringspolitikken, men hele Sverige som er i ferd med å bryte sammen.

Så galt hadde det ikke vært hvis man ikke hadde ignorert, men istedenfor lyttet til dem som advarte mot dette tidligere.

Sveriges kultur endres i rasende fart

DYSTER SPÅDOM: Svensker vil være i minoritet i sitt eget land innen 25 år, ifølge Lennart Bengtsson.

Steen Raaschou siterer i dag, på det danske nettstedet snaphanen.dk, en svensk intellektuell ved navn Lennart Bengtsson som har skrevet et innlegg på nettstedet antropocene.se.

Han skriver at svenske politikere handler utifra en illusjon om at alle innvandrere hurtig vil bli assimilerte. Men det skjer ikke de første 100 årene, skriver han.

Tvert imot er det svensk kultur som er i ferd med å endre seg i en rasende fart. Vi er i dag vitne til at den svenske befolkningen og svensk kultur endres i rasende fart. Allerede om 25 år regner man med at halvparten av landets befolkning er innvandrere eller etterkommere av innvandrere.

Især islam er en særlig livskraftig kultur på grunn av den sterke koblingen mellom religion og politikk. Den kommer med sikkerhet gradvis til å erstatte det vi opplever som svensk, skriver Lennart Bengsson i sitt essay, som kan leses på bloggen nevnt ovenfor. De svenske mediene er fortsatt der danske (og norske red. anm.) medier var i 1990, skriver Steen Bengtsson, og de trykker derfor ikke slike innlegg – ennå.

Relatert:

Det svenske folket byttes ut i rekordfart

 

Exit mobile version