Site icon Lykten

Sverige: Handikappede kastes ut – erstattes av flyktninger

Handikappforeningenes Samarbeidsorgan HSO har over 3.000 medlemmer i den svenske byen Piteå.

Nå tvinges de til å flytte fra sine kontorlokaler som de har leid i over 22 år. Lokalene skal isteden gjøres om til boliger for nyankomne flyktninger.

Lokalene ved Strömgården ligger sentralt til i Piteå og brukerne kan ta seg til lokalene gående, med permobiler eller rullatorer.

I stedet blir nå lokalene flyttet til en nedlagt skole i Djupviken, flere kilometer unna. Mange av brukerne må derfor ta taxi for å komme seg til handikappforeningenes lokaler og det koster penger som mange av dem ikke har, skriver SVT.

Også de økonomiske konsekvensene for foreningene bekymrer.

– Vi kjenner ikke til de økonomiske konsekvensene ved å måtte flytte. Blir det for høye kostnader og tilgjengeligheten blir dårlig, kommer vår forening ikke til å fortsette, sier Carina Lindgren i Demensforeningen til SVT.

Handikappforeningenes Samarbeidsorgan HSO mener at kommunen setter grupper opp mot hverandre. «Det fører til flere problemer enn man kanskje tror. Det er akkurat sånn man gjør når man vil skape problemer i et samfunn. Selvsagt skal vi ta imot og hjelpe, men ikke på bekostning av andre grupper, konstaterer Lindgren.

Relaterte saker:

Exit mobile version