Site icon Lykten

Sverige: IS-terrorister får boliger, bidrag og jobb i Stockholm

Den nye planen for å motvirke ekstremisme lister opp en rekke tiltak for å «hjelpe» de IS-terroristene som kommer tilbake til Sverige. Blant annet skal man gi dem økonomisk hjelp.

– Når det gjelder økonomisk støtte er det viktig med et samarbeide mellom sosialtjenesten og arbeidsformidlingen, samt andre innsatser for å finne jobber, kan man lese i dokumentet som nå har lekket ut.

SKAL HJELPE TERRORISTER: Arbetsförmedlingen i Stockholm har fått i oppdrag å prioritere hjemvendte IS-terrorister ut i arbeide i hovedstaden.

Først i boligkøen

Terroristene kan også komme først i boligkøen:

– Boligspørsmålet er en forutsetning som må fungere og derfor bør også boligutleiere inngå i samarbeidet.

KRITISK: Opposisjonspolitiker i Stockholm, Lotta Edholm, mener terrorister ikke bør få jobb og penger når de kommer hjem. (Foto: Fp.se)

Opposisjonen i Stockholm by har rettet hard kritikk mot den nye strategien. Erik Slottner, gruppeleder for Kristendemokraterna, stiller seg undrende til at terroristene skal få boliger, jobb og økonomisk støtte.

– Man snakker om jobbtrening, boligformidling og økonomisk støtte for de hjemvendte. Det er en honningkrukke for de kriminelle. Jeg savner informasjon om hvordan man skal avradikalisere disse personene, sier han til SVT Nyheter.

Også Lotta Edholm fra Folkpartiet er kritisk til tiltaket:

– Menneskene som har kommet tilbake etter å ha begått folkemord skal ikke få boliger og jobb, men skal måtte svare for sine handlinger.

Imellomtiden i Australia..

I Australia er myndighetene derimot ikke like imøtekommende.

Tre unge IS-krigere som ønsket å komme tilbake etter å ha tjenestegjort i Syria fikk klar beskjed fra statsminister Tony Abbot under et TV-innslag nylig:

– En forbrytelse er en forbrytelse er en forbrytelse. Det er hundretusenvis av uskyldige mennesker som har blitt drept av den Den Islamske Stats dødskult og andre terrorgrupper i den delen av verden.

– På TV har vi med våre egne øyne sett massehenrettelsene, halshuggingene, korsfestelsene, det seksuelle slaveriet. Dette er et uhyggelig og forferdelig middelaldersk barbari i den moderne verden. Det siste noen australier skal gjøre er å delta i det.

IKKE ØNSKET: Statsminister Tony Abbot i Australia har gått ut på TV og sagt at austalske IS-krigere ikke er ønsket tilbake i landet. Skulle de komme tilbake så venter rettssak og fengsel. I Sverige venter jobb og penger. (Foto: Skynews.com.au).

– Det australske folk forventer at deres land er sikkert og en person som har vært terrorist i utlandet, kan også like lett bli en terrorist her i Australia.

– Hvis man reiser til utlandet for å bli med i en terrorgruppe og forsøker å komme tilbake til Australia, vil man bli anholdt, man vil bli rettsforfulgt og man vil bli fengslet.

Ifølge avisen The Australian kan det vente opptil 10 års fengsel for tilbakevendte terrorister som har kjempet i Syria og Irak for IS.

Relatert:

Exit mobile version