Site icon Lykten

Sverige lover å bekjempe rasisme mot alle – glemte svenskene

(Illustrasjonsbilde / Pixabay)

Et nytt program fra den venstreradikale svenske regjeringen kalt «Åtgärdsprogram», inneholder konkrete tiltak med mål om å motvirke afrofobi, antisemittisme, antisiganisme, islamofobi, samt rasisme mot samer.

Ytterligere millioner kroner av svenskenes skattepenger skal nå sluses inn i det nye programmet, som skal komplettere de allerede eksisterende programmene og tiltakene.

Men hat og rasisme mot svensker, såkalt svenskfiendtlighet og diskrimering av svensker, har ikke fått plass i programmet. Dette til tross for at problemer med svenskfiendtlighet og kriminalitet mot svensker er høyest reelle i følge SSBs svenske søsterorganisasjon Brå. Påtalemyndighetene i Sverige velger allikevel svært sjelden å benytte seg av rasisme- og diskrimineringsparagrafene i de svenske lovene, når svensker utsettes for rasisme og diskriminering.

Les også: Fornedringsvolden mot skoleelever og ungdom fortsetter i Sverige

Den venstreradikale kulturministeren, Jeanette Gustafsdotter, forklarer myndighetenes mål med «Alles like verdi».

«Vi må aldri akseptere noen form av rasisme. Det handler om menneskeverd. Rasisme separerer mennesker og bidrar til en farlig polarisering. Derfor høyner vi ambisjonsnivået for alle like verdi», uttaler hun i en pressemelding.

Så lenge man altså ikke er svensk.

Kilde: Fria Tider

 

Exit mobile version