Site icon Lykten

Sverige: Somaliere og arabere forsøkte å ta seg inn på ukrainske kvinners flyktningbolig

(Foto: Samnytt.se / Google Maps).

Den første hendelsen fant sted klokken 03 på natten på et vandrerhjem i byen Örebro. Da begynte flere somaliske menn å banke på vandrerhjemmets ytterdør. En ukrainsk flyktningkvinne som kan engelsk forsøkte å snakke med mennene for å spørre hva de ville.

«Hun forklarte for dem at det bare er kvinner som bor der. Men mennene insisterte at de hadde en venn som bodde der sammen med kvinnene», forteller en frivillig hjelper som jobber på vandrerhjemmet.

Men somalierne ga ikke opp og plutselig dukket det opp enda en somalier utenfor vandrerhjemmet. Da måtte de ukrainske flyktningkvinnene låse seg inn på rommene sine.

På et eller annet vis klarte de somaliske mennene å komme seg inn i lokalene, og banket på døren til en kvinne som bor der med sine barn på to og fire år. Barna skal ha vært livredde. Fireåringen skal ha vært helt stille, men toåringen skrek høylytt. Uten å ha kommet seg inn på rommene til flyktningkvinne og barna forlot de somaliske mennene vandrerhjemmet.

Så kom araberne

Det ble stille en times tid, før det igjen banket på dørene til vandrerhjemmet. Denne gangen var det en gruppe arabiske menn som ville ta seg inn. 

Disse klarte imidlertid ikke å komme seg inn i lokalene, sier den frivillige arbeideren som har snakket med kvinnene om hva som skjedde.

«Jeg har snakket med kvinnene. De er redde. I Tyskland ble en ukrainsk flyktningkvinne gruppevoldtatt på et flyktninghjem». (Av en iraker og en nigeriansk mann, red. anm.)

Les også: 18 år gammel ukrainsk flyktning-jente gruppevoldtatt i Tyskland

Rommene som flyktningene bor på i Örebro vandrerhjem. (Skjermbilde Örebro Vandrerhjem)

I følge den frivillige arbeideren er flere av kvinnene så rystet av hendelsene på natten at de angrer på at de flyktet til Sverige. Noen av dem ønsker til og med at de hadde blitt igjen i Ukraina.

«Jeg er så redd at jeg vil reise hjem», sier en av dem.

«De sa at Sverige var et trygt land, men det er jeg ikke så sikker på», sier en av kvinnene som opplevde skrekknatten og ble vekket av bråket og bankingen på dørene.

«Når det kommer bomber vet jeg i alle fall at jeg kan gå ned i kjelleren og gjemme meg der», sier en av flyktningkvinnene etter skrekknatten med de somaliske og arabiske mennene.

Samtidig har statskanalen Sveriges Radio som har rapportert om saken helt utelatt mennenes somaliske og arabiske opprinnelse og skrev kun at det var «to grupper med menn» som hadde forsøkte å komme seg inn til rommene der de ukrainske flyktningkvinnene og barna bor.

Les også: Er ulovlige innvandrere som tar togene fra ukrainske kvinner og barn, flyktninger?

Les også: Voldskaos når menn fra den tredje verden presser seg foran ukrainske kvinner og barn

Exit mobile version