Site icon Lykten

SVERIGE: Uro over flysikkerheten når syriske flyktninger uten klar identitet ansettes på Arlanda flyplass

Det er det internasjonale selskapet Aviator som i Sverige har begynt å ansette syrere som savner svensk eller annet nordisk statsborgerskap. Selskapet bedriver blant annet med inn- og utlasting av bagasje, som fra et terrorperspektiv er et meget sårbart område som krever stor tillit og sikkerhet.

Ansatte på flyplassen, som er klassifisert som et beskyttelsesobjekt av svenske myndigheter, har kontaktet den svenske nettavisen Samtiden.se og uttrykt at man er bekymret for hvordan Aviator ansetter nyankomne krigsflyktninger fra Syria.

Det pågår i denne stund en rettssak der en migrant står tiltalt for terrorangrepet i sentrum av den svenske hovedstaden sist vår. Terrornivået i vårt naboland er også forhøyet.

De bekymrede arbeiderne på Arlanda peker i uttalelsen sin til Samtiden på det trusselbildet som finnes fra islamske terrorister i dagens vestlige samfunn. Terrorister som befinner seg i såvel Sverige som andre land i Europa og hvor mange av dem fryktes å ha tatt seg inn i Europa og Sverige med falske papirer og historier om å være flyktninger. Ifølge Migrationsverket så savner 9 av 10 personer som søker asyl i Sverige identitetspapirer.

BESKYTTELSESOBJEKT: Svenske myndigheter har klassifisert flyplassen i hovedstaden som et såkalt «beskyttelsesobjekt». Allikevel tillates firmaer som har kontrakter med flyplassen å ansette personer som akkurat har kommet fra konfliktsoner i Midtøsten. Personer som i følge svenske myndigheter svært ofte mangler reelle identifikasjonspapirer. (Foto: Frieord.no).

Ifølge det svenske sikkerhetspolitiet Säpo, så finnes det minst 2.000 radikale muslimer med voldspotensiale i Sverige. Terrorforskeren Magnus Ranstorp har uttalt at et nytt terrorangrep i Sverige i nærmeste fremtid ikke er usannsynlig.

Da Samtiden kontakter Aviator for å høre om de ansetter nyankomne flyktninger og den potensielle sikkerhetsrisikoen så får avisen følgende svar:

Vi har ansatte fra alle mulige land og diskriminerer ingen. De (nyankomne syrerne red. anm.) har samme rettigheter som alle andre til disse jobbene.

På sosiale nettverk tok det ikke lang tid før de første memet så dagens lys i forbindelse med nyheten.

Foto: Twitter
Exit mobile version