Site icon Lykten

Sverige venter 100.000 nye innvandrere hvert år frem til 2070

STATSMINISTER STEFAN LÖFVEN. (Grafikk: Jan-Erik Ander -https://www.jeander.com).

SSBs søsterorganisasjon i Sverige, SCB, har nylig publisert rapporten «Sveriges fremtidige befolkning 2021-2070, Demografiske rapporter 2021:1», som viser en prognose over Sveriges fremtidige befolkning. Den viser at man forventer 12.6 millioner innbyggere, en økning med over 2.2 millioner mennesker.

Men som i Norge, så er SCB styrt av politisk korrekte og venstreorienterte krefter, slik at tallmaterialet som publiseres ofte må tydes eller tolkes i forhold til realiteten og ikke bare tallmaterialet og SCBs egne uttrykk.

SCB deler nemlig befolkningen i Sverige inn i to grupper. Født i Sverige eller født utenlands. Alle barn født av foreldre fra Afrika, Midtøsten eller Asia plasseres dermed i samme gruppe som urbefolkningen/etniske svensker.

Man får dermed ikke vite hvor mange mennesker med utenlandsk bakgrunn man regner med at vil oppholde seg i Sverige, eller hvor mange som har svenske foreldre, eller besteforeldre født i landet. SVT publiserte i 2019 en artikkel der man skriver at det finnes ca. 2 millioner utenriksfødte i Sverige. 

Sverige har tre ganger så mange innvandrere som Norge og Danmark. Offisielt er tallet 1.74 millioner innvandrere, men i realiteten kan tallet være betydelig høyere. 23.1 prosent  av befolkingen regnes som med utenlandsk bakgrunn, dette inkluderer ikke mennesker med minst en utenlandskfødt forelder.

Tallmaterialet er svimlende høyt og man bruker ulike prognoser ettersom hvordan man tolker begrepet «innvandrere». Utfallet er at svensker til slutt ender opp som en minoritet i sitt eget land. Spørsmålet er ikke lenger om, men når det skjer.

DET NYE SVERIGE: Som i Norge, vil den svenske urbefolkningen komme i minoritet i sitt eget land i løpet av midten av dette århundret. (Foto: Illustrasjonsbilde / Pixabay).
Exit mobile version