Site icon Lykten

Sverigedemokraterna med historisk høy måling

D
STORMER FRAM: Mattias Karlsson som er fungerende partileder for SD, når nye høyder på meningsmålingene.

Det stormer i svensk politikk om dagen og partiet som er erklært spedalske av hele spekteret innen svensk politikk og media, har nå sørget for å felle den sittende regjeringen.

Nye tall fra opinionsfirmaet YouGov viser at Sverigdemokraterna har fått en enorm medvind den siste tiden som følge av budsjetthavariet og havner helt oppe på 17.7 prosent.

Regjeringen Löfven har måttet utlyse nyvalg til våren neste år, som følge av at den borgerlige opposisjonen, sammen med Sverigedemokraterna (som er uavhengige), valgte å stemme ned budsjettforslaget fra den rødgrønne regjeringen.

Sverigedemokraterna, ved fungerende leder Mattias Karlsson, sa tydelig ifra at ethvert statsbudsjett som ikke har en moderat innvandringspost vil bli forkastet av dem. Og slik ble det.

Sverige har idag ved siden av Tyskland, den høyeste innvandringsraten i Europa. Det forventes oppimot 105.000 flyktninger til landet iløpet av 2015.

ENORM INNVANDRING: En valgplakat fra Sverigdemokraterna viser hvordan Sverige tar imot betydelig flere asylsøkere enn Norge, Danmark og Finland.

Over 1 millioner stemmer til «nyfascistene»

Nederlaget hos de rødgrønne var en bitter pille å svelge og denne uken skal både finansminister Magdalena Andersson  og statsminister Stefan Löfven, begge fra Socialdemokraterna, ha omtalt Sverigedemokraterna som «nyfascistisk», noe som alternative medier ser på som at deres argumenter har tatt slutt.

Men lengst ned klarte klarte den tidligere marxisten Daniel Suhonen (S) å senke seg, når han denne uken uttalte at Sverigdemokraterna er Sveriges svar på terrorgruppen IS.

Sverigedemokraterna har nå ifølge nye meningsmålinger godt over 1 million stemmer i vårt naboland og har med nedstemmingen av statsbudsjettet forårsaket den største omveltningen i svensk politikk på mange tiår.

Jo mer partiet og deres velgere blir hetset og usaklig omtalt i mediene, jo bedre meningsmålinger får de.

Jimmie Åkesson som er Sverigedemokraternas leder er ennå sykemeldt, men regnes å være tilbake til innspurten på den nye valgkampen til våren.

Relatert:

– Sverige i innvandringssjokk

– Doktor og bedriftseier: Sverige er i ferd med å ødelegges

– «Vi kommer ikke til å ha råd til så mye annet enn innvandring fremover»

– Flyktninger har rett på sosialbidrag for å reise på ferie til hjemlandet

– 500 asylsøkere innkvarteres på luksushotell

Exit mobile version