Site icon Lykten

SVT-reporter: «Det er veldig mange hvite menn» i Vasaloppet

Kommentaren kom da Zackari får spørsmålet om hun er nervøs før rennet.

– Jeg er utrolig spent. Jeg er litt nervøs, mest på en bra måte. Jeg er så klar. Det er veldig mange hvite menn her, spoiler alert, forteller hun til TV-seerne.

Mange på venstresiden, spesielt innenfor den raseideologiske identitetsbevegelsen, anser at det er problematisk hver gang hvite mennesker utfører aktiviteter sammen, uten et merkbart innslag av såkalt mangfold fra den tredje verden.

Les også: VG-journalist: Håndballjentene er for hvite

BRITA OG KAKAN: SVT-reporteren kan her ses i varm omfavnelse med den kjente rasisten og politi-hateren Kakan Hermansson. Hermansson er også journalist hos SVT og har flere ganger offentlig gått ut på sosiale medier med svært sjokkerende uttalelser, blant om drapet på en politimann i Malexander, hvor hun beklaget seg over at folk brydde seg om den drepte politimannen.

Flere personer reagerer på at en reporter på den skattefinansierte TV-giganten kommer med en slike kommentarer på TV.

– Det er litt som om hun skulle gå på et friidrettsarrangement i Afrika og si: «Det er veldig mange svarte menn her». Det ville jo aldri skje, men tenk dere reaksjonene om det faktisk skjedde, skriver en person på det største debattforumet i Sverige, Flashback.

Les også: Jo flere innvandrere – desto færre journalister

Kjent kommentator fikk sparken uten forklaring

De siste syv årene har programlederen Rickard Olsson vært på plass under Vasaloppet for SVT.

Men før årets løp ble han avsatt og erstattet av den kvinnelige feministprofilen Brita Zackari. Han fikk aldri noen forklaring på hvorfor han ble erstattet av en annen reporter.

– Jeg føler meg litt som Josef K. i Kafkas «Prosessen». Ingen har ansvar for å informere meg om dette og ingen vil prate med meg, sa han i et intervju med SVT i forbindelse med at han ble fjernet fra den mangeårige jobben.

På Twitter skriver Olsson at han er kjempelei seg over at han ikke får rapportere fra Vasaloppet.

Les også: Dagbladets Marie Simonsen og venstresidens hat mot hvite mennesker

Det ble også registrert klager inn til SVT sin offisielle nettside om Zackaris uttalelse om hvite menn.

Det var forøvrig den hvite mannen, John Kristian Dahl, som vant Vasaloppet i dag. Det er tredje gangen nordmannen vinner det 90 kilometer lange løpet.

Les også: Antirasistisk senter: Etniske nordmenn er et problem

Exit mobile version