Site icon Lykten

TYSKLAND: Syrer ville rekruttere 7-åring som jihadist

Han er også tiltalt for å ha prøvd å trene opp kjærestens syv år gamle sønn som en «jihadist-soldat», skriver Breitbart med Kronen Zeitung som kilde.

Ifølge anklagen mot ham skal den 30 år gamle syreren ha vist den 7 år gamle gutten forskjellige propagandavideoer fra Den islamske staten. Videoene forherliget barnesoldater og viste hvordan barn fanget av IS skjøt andre mennesker og selv ble skutt.

Det er også et element av fysisk overgrep i forholdet mellom syreren og gutten, ifølge anklagerne. Han skal blant annet ha slått syvåringen i magen med en trepinne.

I forbindelse med mannens plan om å angripe en synagoge, skal han ha lastet ned instruksjoner om hvordan man lager en eksplosiver og dessuten å ha kontaktet andre radikale muslimer for å høre om de ville bli med som selvmordsbombere. Den tyske anklageren sier at mannen ønsket «så mange ofre som mulig blant de vantro».

Syreren, som kom til Tyskland i 2012 på studentvisum, sa i retten at han ville forsvare seg mot anklagene. Han er for øyeblikket under tiltale for å være medlem av en terroristgruppe, misbruk av en mindreårig og for å ha planlagt en stor voldshandling.

Unge barn har gjentatte ganger blitt rekruttert av Den islamske statens terrorgrupper i Europa. Den mest kjente er den 15 år gamle Safia S., som stakk en politimann med kniv ved en togstasjon i Hannover. Den unge jenta ble radikalisert av hatpredikanten Pierre Vogel og Den islamske stats propaganda på nettet, skriver Kronen Zeitung.

Exit mobile version