Site icon Lykten

Syrisk flyktning tente på asylmottak og sprayet hakekors – ville gi skylden på høyreekstreme

En syrisk flyktning sitter nå arrestert for å ha antent et mottak for asylsøkere i den tysken byen Bingen.

Han skal ha innrømmet forholdet under avhør hos politiet. Ifølge talsmann for politiet i den tyske byen, Achim Hansen, så skal flyktningen ha sagt at han gjorde det fordi han manglet håp for fremtiden.

Les mer: Det brenner på et asylmottak annenhver uke

FLYKTNINGER: En syrisk flyktning i Tyskland tente på sitt eget mottak og sprayet hakekors på veggene. Håpet var at såkalte høyreekstremister skulle få skylden. Seks personer, inkludert to brannmenn, ble skadet under redningsarbeidet. (Foto: Syriske flyktninger/Illustrasjonsbilde).

26-årigen skal ha sprayet tre hakekors på veggene av asylmottaket før han tente på, for å få det til å se ut som det var høyreekstreme som sto bak.

Etter brannen skal tyske medier og lokalpolitikere gått ut og fordømt brannen og høyreekstrem vold. Det ble også arrangert en marsj til støtte for flyktningene og for toleranse.

Det var inntil den syriske flyktningen skal ha innrømmet at han sto bak.

Hendelsen kommer bare noen dager etter at en 17 år gammel flyktning satte fyr på et asylmottak i den tyske byen Winsen, hvor over 20 flyktninger bodde.

Les mer: Muslim i USA arrestert for mordbrann mot sin egen moske

To brannmenn blant de skadde

Tilsammen skal det ha vært 26 mennesker inne i bygningen idet brannen ble anlagt. To brannmenn og fire flyktninger skal ha fått mindre skader som følge av flammene.

I tillegg til flyktningene så bodde det også arbeidsmigranter fra andre europeiske land i bygget.

Den syriske flyktningen sier han handlet alene og sitter nå i fengsel i påvente av rettssak. Han skal ha bodd på mottaket i rundt seks måneder, ifølge politietterforskere.

Selv om dette angrepet var gjort for å legge skylden på høyreekstreme, så skal det også ha vært flere angrep utført av høyreekstreme mot asylmottak i Tyskland. Ifølge tysk politi skal det ha vært 800 angrep mot asylmottak i 2015.

Les også: Asylbrann skyldes familietragedie – mediene lyver

UPOPULÆR: Kansler Angela Merkel har mistet mange velgere etter at hun har presset igjennom en svært liberal innvandringspolitikk.

I februar skal et planlagt asylmottak i byen Bautzen ha brent ned, mens mennesker som så på klappet og forsøkte å forhindre brannvesenet å slukke brannen. Senere den samme måneden skal et annet asylmottak ha blitt utsatt for skyting, etter at det først skal ha blitt utsatt for vannskade.

Så mange som over 1.1 millioner flyktninger kom til Tyskland i 2015, hovedsaklig som følge av kansler Angela Merkel sin åpen dør-politikk for flyktninger som rømmer fra krig og forfølgelse.

Dette har imidlertid ført til at mange av borgerne i Tyskland nå har mistet troen og håpet på at myndighetene klarer å takle krisen. En nylig undersøkelse viser at over 81 prosent av de spurte mener at krisen er «ute av kontroll», under Merkels ledelse.

Europa fortsetter å oppleve sin verste flyktningkrise siden andre verdenskrig. De fleste av asylsøkerne kommer fra Syria, hvor over 250.000 mennesker har blitt drept og over 12 millioner mennesker har mistet sine hjem siden borgerkrigen begynte i 2011, ifølge tall fra FN.

Les mer: Moskebrann i Sverige ble startet av frityrkoker – media og rødgrønne politikere skyldte på Sverigedemokraterna

Exit mobile version