Site icon Lykten

Syriske kvinner fordømmer menn som drar til Europa

– Det er helt feil å forlate sin nasjon og sin familie. Selv utholder vi alt for ikke å forlate landet vårt. Det er vanskeligere enn å bosette seg i et europeisk land. Mye vanskeligere, sier den syriske kvinnen i en reportasje som den amerikanske journalisten  Bilal Abdul Kareem har gjort fra en flyktningleir i Syria.

Kvinnene har forlatt sine hjem, men insisterer på at de aldri har tenkt å forlate Syria, selv om europeiske stater skulle tilby dem en bedre materiell levestandard.

Og mennene som rømmer Syria på jakt etter en vestlig livsstil har de lite til overs for.

– Menn skal forsvare sitt land. De skal stå ved sitt folks side og ikke bare flykte, sier en kvinne i reportasjen.

75 prosent menn

Ifølge en rapport laget av FNs Høykommisjonær , så er over 75 prosent av de som har kommet til Europa fra Midtøsten og Afrika, menn. Bare 13 prosent var barn og 12 prosent var kvinner.

REALITETEN: Vestlig media viser ofte bilder av kvinner og barn for å rettferdiggjøre flyktningstrømmen. Men faktum er at 75 prosent av de som har kommet til Europa er menn i 20-årene som har rømt fra sine familier. Tilbake sitter mødre, søstre og døtre alene, uten noen muligheter for å forsørge eller beskytte seg selv.

Av de 75 prosentene så er majoriteten av dem mellom 18 og 25 år gamle og i det som regnes som den beste stridsdyktige alder for et land.

51 prosent av dem var fra det krigsherjede landet Syria. Resten kom fra andre land i Midtøsten og Afrika. Mange av disse igjen med falske pass og papirer kjøpt fra menneskesmuglere.

Relatert:

– Imam til flyktningene: «Få barn med europeiske kvinner og erobre deres land»

– Falsk norsk pass pass selges for 35.000 kroner til «flyktninger»

– Løfte om gratis blonde jenter lokker arabere til Norden

Exit mobile version