Site icon Lykten

Terrorangrep i Tyskland i går – norske medier klarer knapt å skrive om det

På tirsdag brukte en irakisk mann sin bil til det politiet omtaler som et «islamistisk terrorangrep» på en motorvei i hovedstaden Berlin. Mannen kjørte inn i flere andre kjøretøy, mens han ropte «Allahu Akbar» og på bilens tak plasserte han en kasse han påstod var en bombe.

Den 30-årige irakeren kjørte i en sort Opel Astra og skal med vilje krasjet inn i flere motorsykler og scootere under sitt angrep. Han skal deretter ha gått ut av bilen og plassert en kasse på biltaket som han hevdet var en bombe som skulle gå av hvis noen nærmet seg ham.

Av de seks personene som ble skadet i angrepet skal tilstanden være alvorlig for tre.

Politiet ble tilkalt og mannen ble overmannet. I kassen fant man verktøy.

Mannen er arrestert og man arbeider utifra mistanke om at han kjørte inn i de andre trafikantene med vilje og at det hele var politisk og religiøst motivert. Han er siktet for drapsforsøk

Motorveien der det islamske terrorangrepet fant sted var fremdeles avstengt onsdag morgen. Hendelsen resulterte i at over 300 personer ble sittende fast i trafikken på motorveien i mange timer. Røde Kors måtte sendes ut for å hjelpe disse.

I Norge ble hendelsen knapt plukket opp av media. VG skrev noen linjer på sin «nyhetsdøgnet» hentet fra NTB.

NRK har ingenting. (Såvidt vi har fått med oss. Vi har søkt på nettsidene, i søkemotorene og via Google).

Dagbladet har ingenting. (Det samme).

Aftenposten har klippet inn NTB meldingen som VG.

Samtidig er de samme avisene fulle av kjendis, sladder, sex, anti-Trump og Northug. Mens et terrorangrep i den tyske hovedstaden knapt nok får plass, og da kun via en NTB-melding, som klippes og limes inn i en nyhetsfeed – og ikke som en egen nyhetssak eller artikkel.

Hva slags nyhetsformidlere har vi egentlig i Norge?

Exit mobile version