Site icon Lykten

Terrorangrepet i Berlin kunne vært unngått – sosialdemokrat nektet å utvise terrorist

Den sosialdemokratiske innenriksministeren i delstaten, skal ifølge Bild ha lest en rapport der det fremkom at terroristen Anis Amri hadde pratet i koder med kontakter i Tunis og fortalt dem at han hadde til hensikt å gjennomføre et selvmordsangrep i Tyskland. Det skriver nettavisen Breitbart.

Les også: Terrorist kjørte inn i julemarked i Berlin – 12 drept og 50 skadet

TERRORIST OG RASIST: Anis Amri ønsket å drepe kristne og vestlige mennesker for islam. Han kapret en lastebil, drepte den katolske sjåføren og kjørte så rett inn i uskyldige mennesker på et kristent julemarked i Berlin den 19. desember, bare en uke før julaften.

Det tyske politiet konkluderte med at det var en betydelig risiko for at islamisten ville utføre et slikt angrep og anbefalte at han ble deportert ut av Tyskland. Innenriksminister Ralf Jäger svarte med å si at han mente en slik deportasjon ikke kunne gjennomføres på dette tidspunktet av formelle grunner. Hadde Anis Amri blitt utvist da det i mars 2016 ble klargjort at han var en betydelig sikkerhetsrisiko, ville 12 menneskeliv ha blitt spart.

Les også: Tysk politi jakter tunisisk asylsøker etter terrorangrepet i Berlin

Les også: Terroristen skjøt og drepte polsk lastebilsjåfør før han begikk terrorangrepet

VISSTE OM TERRORPLANER: Innenriksminister og sosialdemokrat Ralf Jäger fra Nordhrein-Westfalen skal ha fått informasjon om terrorplanene hele ni måneder før angrepet mot julemarkedet i Berlin. Ministerens handlingslammelse og sosialdemokratiske politikk førte imidlertid til at terroristen fikk bli og gjennomføre terrorangrepet.

På det tidspunktet terrorhandlingen fant sted var det vedtatt at Anis Amri skulle deporteres og han ble overvåket av sikkerhetstjenesten. Han klarte imidlertid å holde seg i Tyskland inntil terroren ble gjennomført blant annet ved bruk av flere identiteter og falske papirer.

Den sosialdemokratiske delstatsministeren får nå krass kritikk fra andre politikere. «Disse nye avsløringene er dramatiske. Innenriksminister Jäger er en sikkerhetsrisiko for mennesker over hele Tyskland,» sier blant annet Armin Laschet fra det kristendemokratiske partiet til Bild. Han forlanger at innenriksministeren går av.

KAOS OG DØD: Tolv personer ble drept og 56 skadet da terroristen kjørte inn i julemarkedet i Berlin. Dødstallene kunne vært større hvis det ikke hadde vært for at den polske lastebilsjåføren kjempet mot terroristen før angrepet fant sted og klarte å styre lastebilen ut av markedet.

Det hjalp heller ikke på tilliten til myndigheter og politiet at terroristen klarte å forlate Berlin, sette seg på et tog og kjøre gjennom Tyskland, Frankrike og inn i Italia etter terrorangrepet. Kun en rutinekontroll på togstasjonen i Milano førte til at Anis Amri ble stoppet.

Les mer: Den mistenkte Berlin-terroristen skutt og drept i Milano – ropte «Allahu Akbar»

Innenriksminister Ralf Jäger skal også ha fått kritikk for å ikke ha handlet raskt nok etter de massive muslimske sex-overgrepene på nyttårsaften 2015, da tusenvis av tyske kvinner ble trakassert, voldtatt og mishandlet av tusenvis av muslimske migranter i flere store tyske byer.

Politisjefen i Køln skal personlig ha kontakt Jäger for å få flere politimenn ut i gatene under opptøyene, noe Jäger sa nei til.  Jäger og hans myndigheter skal også ha forsøkt å dekke over masseovergrepene i ettertid, noe som førte til at politisjefen i byen fikk sparken.

Les mer: Sluttrapporten fra Køln klar – nesten alle overgriperne var asylsøkere og ulovlige innvandrere fra muslimske land

Les mer: Tysk jente ble gravid etter voldtekt på nyttårsaften i Køln

Sterk kritikk fra TV-journalist

Den tyske TV-journalisten Claus Strunz har et ukentlig innslag på et morgenprogram hvor han tar for seg aktuelle temaer. Denne gangen løsner han en bredside til politikere og samfunnet som etter terrorangrepet i Berlin i desember ikke la ned kranser, ikke tente lys, ikke holdt appeller, ikke holdt statsbegravelse, ikke demonstrerte mot terror – i total fornektelse over at 12 mennesker ble meid ned og drept på et julemarked i hovedstaden.

Les også: Hvor mange muslimske terrorangrep må til før vi reagerer?

Exit mobile version