Site icon Lykten

Terrorangrepet i Sverige: Påstår at afghaneren var «veldig sint» fordi han ikke fikk reise hjem på ferie

(Skjermbilde / Samnytt.se).

22-årige Tasim Sultani kom til Sverige i 2016 som såkalt enslig flyktningbarn sammen med titusenvis andre ikke-vestlige flyktninger. Han skal ha fått sin første oppholdstillatelse i 2017. Denne gikk ut i 2018, men ifølge en ny lov kalt «gymnasloven», så fikk han fornyet oppholdstillatelsen frem til november 2020. Dette var en lov som ble innført av svenske politikere i 2018, da man risikerte å måtte sende hjem over 9.000 afghanere, 99.4 prosent av dem menn, uten asylgrunnlag. Man ville med dette gi afghanerne mulighet til å fullføre grunnskolen og gi dem permanent opphold om de skaffet seg en jobb etter endt utdannelse. Sultani har søkt om ny oppholdstillatelse, men har ennå ikke fått svar på denne.

På fredag gikk Sultani amok med en økselignende gjenstand midt i den fredelige småbyen Vetlanda. Han skal ha skreket «Allahu akbar», noe en uavhengig journalist, Joakim Lamotte, avslører etter å ha intervjuet vitner til drapsforsøkene.

Les også: Mistenkt islamsk terrorangrep i Sverige – massemedia lar de store overskriftene ligge i skuffen

Tasim Sultani (Foto: Privat)

Et motiv for angrepet er at Sultani skal ha vært «svært sint» over å fått nei av svenske myndigheter til å få dekket utgifter til en hjem- eller feriereise til fødelandet Afghanistan. 

I følge opplysninger fra svenske myndigheter er han født i Kabul i Afghanistan den 12. februar, 1999. På hans bilder på Instagram og Facebook, ser han imidlertid betydelig eldre ut.

Da Lykten legger inn bildet Tasim Sultani inn i to ulike fotonettsider som bruker algoritmer for å bestemme alderen på personen på bildet, er resultatet at den påståtte 22-åringen i virkeligheten er mellom 29-35 år gammel. Det betyr at han var minst 23 år gammel da han kom til Sverige, men sa han var 17. Dette gir en helt annen saksbehandling og betydelig større sjanser for å få bli i landet fordi man er mindreårig. Svenske myndigheter har også vegret seg mot å ta røntgenbilder av tenner eller andre tester for å bekrefte alderen på de flyktningene og asylsøkerne som påstår de er mindreårige. Undersøkelser viser at 8 av 10 av flyktningbarn har løyet på alderen sin og er eldre enn det de oppgir ved ankomst til Sverige.

Alle islamistens ofre var etnisk svenske menn i alderen 30 til 75 år gamle, inkludert småbarnsforeldre og besteforeldre.

Det kommer også frem at afghaneren i løpet av sin korte periode i Sverige allerede har blitt pågrepet flere ganger av politiet og har et kriminelt rulleblad etter dom for narkotikaforbrytelser.

Da han ble fremstilt for varetektsfengsling etter knivangrepene, skal han ha oppført seg aggressivt i rettssalen og blant annet slått knyttneven hardt i bordet og skreket mot dommeren.

Det har kommet ut flere historier om hvor fortvilte og redde ofrene og familiene var, da mange fikk telefoner fra politiet og sykehuset om at deres kjære var knivstukket og svevde mellom liv og død. I mange timer var det umulig å vite om deres kjære ville overleve skadene. Alle de syv ofrene skal være utenfor livsfare, men to av dem ligger fremdeles på sykehus.

For å helle salt i det svenske samfunnet og ofrenes sår, bokstavelig talt, har svenske medier og politikere gått ut og uttrykt bekymring for at det mistenkte terrorangrepet skal kunne oppildne til rasisme i det svenske samfunnet, ved at man nå kan få en debatt om innvandringen til landet.

Sveriges Radio P4 lagde et innslag etter angrepet der man lurte på hvordan drapsforsøkene til afghanere kan «påvirke reaksjoner og følelser» hos andre flyktninger og nyankomne. Man skriver videre at man «støtter de nyankomne i Vetlanda», men fokuserer imidlertid ikke like mye på ofrene, deres familier og den vanlige svenske borgeren.

På statskanalen SVT uttalte man etter angrepet at «Det er noe et samfunn dessverre må leve med».

(Skjermbilde / SVT).

Og for å virkelig toppe det hele har Socialdemokraternas statsminister, Stefan Löfven, gått ut og uttalt at hendelsen i Vetlanda ikke har noe med innvandring å gjøre.

Trodde du det var slutt med statsministerens uttalelse? Dette er tross alt Sverige vi har med å gjøre, og Stockholmssyndromets hjemland. For når du trodde det ikke kunne gå lavere, så kommer eldre svenske kvinner inn fra ytre venstre og «kjærlighetsbomber» afghaneren med unnskyldninger og forståelse, da man mener at det svenske samfunnet ikke har behandlet den påståtte 22-åringen godt nok. Og at det er naturlig at han viser sin frustrasjon. Dessuten begår også etniske svensker forbrytelser, skriver de.

(Skjermbilde / Nyheteridag.se).
Exit mobile version