Site icon Lykten

Tidligere israelsk forsvarsminister: Erdogan forsøker å islamisere Europa

Han har ifølge nettavisen Breitbart bestemt seg for å utfordre Benjamin Netanyahu som ny israelsk statsminister ved neste valg. Ya’alon beskriver i samtale med det israelske magasinet Times of Israel Erdogan som den faktiske lederen av Det muslimske brorskapet.

Les også: Beviset: Her bomber Russland kolonne som kjører olje fra IS til Tyrkia

Den tidligere israelske forsvarsministeren mener Erdogan forsøker å gjøre seg populær i den muslimske verden og konkurrerer med sjiamuslimene i Iran og sunnimuslimene i Saudi Arabia om å oppnå global dominans. Erdogans strategi er å skyve flyktninger og innvandrere fra Midtøsten til Europa.

Les også: Tyrkia truer: La oss reise fritt innenfor Europa eller så åpner vi flyktningbølgen igjen

«Erdogan opptrer som en leder av det muslimske brorskapet, og han ønsker å islamisere Europa. Da europeerne krevde at han stoppet strømmen av flyktninger, hva ville han ha av dem? Å tillate tyrkere å reise til Europa uten visum. Og hva sa han til tyrkere som bodde i Europa for tre uker siden? Å øke fødselsraten! Det er islamiseringen av Europa, » uttalte Ya’alon til Times of Israel.

Les også: Tyrkia truer EU og Norge med ny strøm av velferdsflyktninger

Han siterte Erdogan da han snakket til tyrkiske innvandrere i Europa i forbindelse med den nylig avholdte folkeavstemningen om grunnlovsendringer. Erdogan ga dem dette rådet: «Lev i bedre nabolag. Kjør de beste bilene. Bo i de beste husene. Lag ikke tre, men fem barn. Fordi dere er Europas fremtid. Det vil være det beste svaret på urettene som begås mot dere.»

Les også: Erdogan oppfordrer tyrkerne til å erobre Europa ved å føde mange barn – «Dere er Europas fremtid!»

Til Times of Israel sier Ya’alon at Tyrkia finansierer moskeer og islamske kultursentre med det eksplisitte formålet å fremmedgjøre muslimske innvandrere fra den vestlige kulturen, slik at Erdogan kan forlenge sine hegemoniske ambisjoner til Europa.

Den tidligere israelske forsvarsministeren har også anklaget Tyrkia for å ha latt jihadister reise mellom Syria og Europa, og å være vertskap for terrorister fra Hamas, samt å forsøke å etablere et neo-osmansk imperium som bruker muslimsk brorskapsideologi, ikke bare i Tyrkia.

Les også: Tyrkia: «Vi kommer til å sende 15.000 flyktninger til Europa i måneden»

Relatert:

Exit mobile version