Site icon Lykten

Tidligere Miss Tyrkia funnet skyldig i å ha fornærmet Erdogan

En domstol i Tyrkias hovedstad Istanbul har funnet den 27-årige, tidligere modellen, Merve Buyuksarac skyldig i fornærmelse av en offentlig tjenestemann, men omgjorde dommen til betinget straff, mot en lovnad om at hun ikke kommer til å repetere handlingen i løpet av de kommende fem år, skriver Al Jazeera.

Modellen, som i 2006 ble kronet Miss Tyrkia, ble pågrepet i fjor for å ha delt et dikt på bildedelingstjenesten Instragram i 2014. Diktet heter «The Master’s poem» og refererer til en stor tyrkisk korrupsjonsskandale samme året.

Før dommen ble avsagt, hevdet Erdogans forsvarer i retten at Buyuksaracs bilde utgjorde et angrep på presidentens «personlige rettigheter», melder Andolu Agency, som for øvrig er statlig drevet.

President Erdogan har møtt skarp kritikk både nasjonalt og internasjonalt for sine rettsforfølgelser av mennesker som kritiserer hans lederskap. Angivelige fornærmelser av offentlig tjenestemann kan straffes med opptil to års fengsel i Tyrkiske domstoler.

Også presidentens mange utsagn vekker stadig oppsikt. I 2014 hevdet han blant annet at «det er et svik mot den tyrkiske nasjon å bruke prevensjon» og at «alle familier bør få minst tre barn». Disse sitatene fulgte han denne uken opp med formodninger som at «ingen muslimske familier bør bruke prevensjon i familieplanleggingen» og legger til at «ingen bør legge seg opp i Guds saker».

Exit mobile version