Site icon Lykten

Tidligere svensk statsminister i narkotikaskandale

Foto: Ragnar Jensen (CC 2.0)

Det var i november 2019 at politiet gjennomførte en husransakelse hjemme hos den tidligere statsministeren Fredrik Reinfeldt. Der skal man ha et funnet en større mengde kontanter og et hvitt pulver. Sønnen til Reinfeldt skal senere ha blitt dømt for brudd på narkotikaloven.

Sønnen skal tidligere ha blitt observert naken og ruset på narkotiske stoffer i heisen inne i blokken som ligger i sentrum av Stockholm. Da politiet ankom plassen fant man sønnen utenfor leiligheten med tre gram kokain, flere små poser og 5.000 kroner i kontanter.

Politiet mistenker at Reinfeldts leilighet skal ha blitt brukt som base for kokainsalg, ettersom en mengde poser av den typen som brukes til salg av narkotiske stoffer ble funnet. (Les politiets rapporter om narkotikarazziaen her – bak betalingsmur).

Les også: Eks-statsminister Reinfeldt frykter at koronakrisen kan gjøre svenskene til nasjonalister

Bare en måned etter razziaen skal Fredrik Reinfeldt ha tatt med seg sønnen på en premierefest der det ble servert sprit og annen alkohol. Dette blir nå sett på som dårlig dømmekraft av en far.

Sønnen, som heter Erik Reinfeldt, skal også ha innrømmet til politiet at han har fått penger til å kjøpe kokain av sin mor.

Fredrik Reinfeldt, sønnen Erik og hans mamma, Filippa Reinfeldt. (Foto: Privat).

Les også: Statsminister Reinfeldt: «Vi kommer ikke å ha råd til så mye annet enn innvandring framover»

Svenske massemedier har skrevet om saken, men utelatt at det dreier seg om Sveriges tidligere statsminister og valgt å omtale ham som en «eks-politiker». Så langt vi kan se har ingen norske medier skrevet om saken.

I disse dager reiser Fredrik Reinfeldt og hans andre sønn, Gustav, rundt i landet for å promotere boken «3. november – 2020 ödesvalet». Boken er en kritikk av den amerikanske presidenten, Donald Trump, der Reinfeldt advarer om at «demokratiet er i fare og at dagens verdensorden er i ferd med å gå i oppløsning». Boken har fått svært dårlig kritikk og omtale, blant annet som «naiv» og at den «oppviser begrensede kunnskaper i historie», av Göteborgsposten, samt «En infantil pinlighet» av venstreavisen ETC.

Det hadde kanskje vært bedre for den tidligere statsministeren å bruke tid på sitt ødelagte ekteskap, narkotikaavhengige sønn og et stadig farligere Sverige, enn å kritisere statsledere på den andre siden av Atlanterhavet.

Exit mobile version