Site icon Lykten

Torturdrapsmenn slipper dødsstraff

På grunn av den «uheldige» rasemessige sammensetningen i saken, alle ofrene var hvite og begge gjerningspersonene var afroamerikanere, fikk saken liten oppmerksomhet i landsdekkende medier i USA. Saken var likevel av en slik grov karakter at lokale og alternative medier fikk brakt den ut til mange amerikanere.

WICHITAMASSAKREN. Alle ofrene ble utsatt for grov tortur og tvunget til lå utføre seksuelle handlinger på hverandre. Den ene av dem, en ung kvinne (Ikke på bildet), overlevde på mirakuløs vis.

Massedrap

Det var de to brødrene Jonathan og Reginald Carr som utførte de bestialske drapene i desember 2000.

De fem ungdommene var derimot ikke deres første ofre.

Bare tre dager før massakren skjøt de den 55 år gamle cellisten og bibliotekaren Ann Walenta. Hun døde tre dager senere av skadene.

Ann Walenta ble skutt og drept av de samme brødrene bare tre dager før Wichitamassakren.

Dødsstraff

De to brødrene ble begge dømt til døden for ugjerningene.

Nå har derimot høyesterett i staten Kansas opphevet dødsstraffen mot de to på bakgrunn av at dommeren i saken ikke holdt separate straffeutmålinger mot dem.

Ny rettsak

Saken må dermed tilbake i lokalretten for videre forhandlinger.

Opphevelsen av dødsstraffen er blitt kritisert av blant annet Guvernøren i Kansas som sier han er dypt sjokkert over kjennelsen. Flere hevder opphevelsen har politiske undertoner da høyesterett i Kansas ikke ønsker å opprettholde dødsstraff i staten. Sist noen ble henrettet i Kansas var i 1965.

Statsadvokaten i saken har lovet at han fortsatt kommer til å kjempe for dødsstraff for de to brødrene.

Exit mobile version