Site icon Lykten

Trump lover å offentliggjøre hemmelige dokumenter om drapet på John F. Kennedy

Drapet på den daværende president Kennedy i Dallas i november, 1963, sjokkerte en hel verden. Presidentparet var i en åpen bil som kjørte gjennom byen, da John F. Kennedy ble skutt av venstreekstremisten og kommunisten Lee Harvey Oswald.

Oswald skal i tiden før drapet blant annet ha reist til daværende Sovjetunionen, samt skal ha reist til Mexico hvor han møtte med kubanske og sovjetiske spioner.

LEE HARVEY OSWALD.

Oswald ble selv skutt to dager senere før rettssaken, av nattklubbeieren Jack Ruby. Det er spekulert at Ruby, som var involvert i organisert kriminalitet, var med i hele organiseringen av drapet på Kennedy og ønsket å stilne Oswald fra å avsløre informasjon.

Ruby selv døde plutselig i fengsel før han kunne bli stilt for retten for sitt drap.

JACK RUBY.

Drapet på president John F. Kennedy har blitt en sentral del i vestlig kultur og det har blitt skrevet tusenvis av bøker og laget mange store spillefilmer om hendelsen.

Konspirasjonsteorier har sørget for å opprettholde spenningen rundt presidentdrapet.

En av de teoriene som i disse dager spres er at spesielt CIA er imot offentliggjøringen, da de står bak attentatet av Kennedy.

Senest den 26. oktober kommer dokumentene å slippes, i følge Washington Post. Det er den fristen den amerikanske kongressen satt for drøyt 25 år siden, som en dato for om man skulle offentliggjøre dokumentene.

Hvis Trump hadde nektet å offentliggjøre dokumentene, så ville det betydd nye 25 år før neste president ville måtte ta valget om å slippe dokumentene.

Det hvite hus skrev følgende om saken igår:

Presidenten mener at disse dokumentene bør offentliggjøres for å vise total åpenhet, så lenge de ulike byråene ikke kommer med overbevisende argumenter for det motsatte.

PRESIDENT TRUMP PÅ TWITTER.

Det skal dreie seg om tusenvis av sider som har vært hemmelighetsstemlet siden 1963.

På fredag avslørte den populære radioverten Alex Jones, og Roger Stone, som blant annet jobbet for tidligere president Richard Nixon, at de trodde at Trump ville offentliggjøre dokumentene.

På lørdag bekreftet president Trump dette.

Exit mobile version