Site icon Lykten

Tunisisk kvinnemishandler skrøt av voldsvideo – arrestert på asylmottak

Det var den 5. januar at den tunisiske statsborgeren gikk til angrep mot en småbarnsmor på Gamla stans T-banestasjon i Stockholm.

Mannen var i ferd med å stjele fra en eldre kvinne som hadde vesken sin åpen, da småbarnsmoren grep inn og stoppet ranet.

Da svarte tunisieren med et knyttneveslag i ansiktet på kvinnen, samt spark og en spytteklyse.

På torsdag ble overvåkingsvideoen av overfallet lagt ut av svenske myndigheter i håp om å få tak i mannen. Dagen etter ble han pågrepet av politiet i asylmottak drevet av Migrationsverket i Märsta, nord for Stockholm.

PÅGREPET: Den 21-år gamle tunisiske statsborgeren skal først ha forsøkt å rane en eldre svensk kvinne. Når han ble avslørt av en småbarnsmor, gikk han til voldelig angrep mot henne foran hennes to små barn. Nå er han pågrepet av politiet i Stockholm etter at man gikk ut med et bildet hans offentlig. (Foto: Politiet i Stockholm).

Advokaten hans har snakket med ham, men sliter med å få ut en ordentlig forklaring, på grunn av språkproblemer.

Ifølge Aftonbladet skal mannen være 21 år gammel og tunisisk statsborger. Han skal være velkjent for politimyndighetene i Sverige for en rekke kriminelle forhold.

Ble oppfordret til å søke asyl i Norge

Etter å ha vært i Norge, Danmark, Hellas og Tyskland, kom mannen til Sverige i 2013 og søkte asyl der. Ettersom han tidligere hadde vært i Norge, så ble saken hans ansett som en «Dublin-sak» og han ble oppfordret til å søke asyl i Norge.

21-åringen skal ha blitt plassert i Migrationsverkets sine mottak i Märsta i påvente av en utvisning til Norge. Der skal han skal ha skilt seg spesielt ut på grunn av sin voldelige oppførsel.

– Han var voldelig og skal ha oppildnet de andre til vold og rømming, skriver Aftonbladet.

I oktober 2013 ble tunisieren utvist til Norge. Men tre måneder senere var han tilbake igjen i Sverige.

Den 8. januar – tre dager etter angrepet på småbarnsmoren – ble han pågrepet av politiet, mistenkt for trusler mot offentlig tjenestemann, voldelig oppførsel og innbrudd.

Politiet visste ikke på det tidspunktet om han innblanding i mishandlingen i Gamla stan, men så at det forelå en utvisningsbeslutning mot tunisieren. Han ble dermed kjørt til mottaket i Märsta.

Når filmen med mishandlingen ble offentliggjort på torsdag viste han den for de andre asylsøkerne på mottaket og sa; «Det der er meg».

Personal på mottaket skal ha kjent ham igjen og slo alarm til politiet. Han ble så pågrepet på fredag.

21-åringen mistenkes for forsøk til grovt tyveri og mishandling.

Svensk Televison piksellerte overvåkingsbildene av tunisieren

Når politiet gikk ut med bildene av mannen og ba om hjelp fra vitner og innbyggerne i Stockolm, så valgte NRK sin søsterkanal å piksellere mannens ansikt.

Hvordan man skal identifisere en voldsmann uten å se ansiktet hans er et spørsmål lisensgiganten kanskje bør spørre seg.

«ETTERSØKT»: Slik så SVT sin omtale av saken ut på deres nettsider. Det skal ha ført til kritikk på sosiale medier for kanalen. (Foto: Fria Tider).
Exit mobile version