Site icon Lykten

Tusenvis marsjerte for å forsvare ekteskapet og tradisjonelle familieverdier

(Skjermbilde / Youtube)

LITAUEN/VILNIUS. Det var den 15. mai at gatene i hovedstaden Vilnius ble fylt opp av (ti)tusenvis av mennesker, i forbindelse med en protestmarsj. 

Litauen er et tradisjonelt katolsk land, men den sittende regjeringen har nylig åpnet for LGBTQ-agenda politikk og introdusert lovforslag som skal gi mennesker av det samme kjønn mulighet til å gifte seg offisielt i landet.

(Skjermbilde / Youtube / Savo Varpinė archyvas)

I følge en undersøkelse gjort i 2019 av Eurobarometer, er 70 prosent av Litauens befolkning negativt innstilt til offisiell anerkjennelse av homofile ekteskap.

Som en motreaksjon på regjeringens lovforslag valgte (ti)tusenvis av litauiske innbyggere å komme til hovedstaden for å protestere. Ifølge kilder skal det ha vært kilometerlange køer med biler på veiene inn til Vilnius.

Vel fremme møttes demonstrantene på Vingis Park, der man kunne se mange litauiske flagg og nasjonale symboler.

På en stor skjerm talte den litauiske presidenten, Gitanas Nauseda, og lovet å gjøre sitt beste for å opprettholde det tradisjonelle giftemålet mellom mann og kvinne:

«Ekteskapet innebærer en frivillig deltakelse mellom mann og kvinne, som president skal jeg bruke min makt for at dette skal realiseres».

Demonstrasjonstoget ble også velsignet av presten for det litauiske militæret, Robertas Grigas, som selv var med i den anti-sovjetiske motstandsbevegelsen før jernteppets fall:

«Vi venter og krever at vår folkevalgte parlament ikke skal representere interessene til små eksotiske grupper, men de problemene som er viktige for hele nasjonen».

En av hovedarrangørene til demonstrasjonen, Raimondas Grinevičius, spurte følgende spørsmål til de fremmøtte:

«Hva har Litauen kommet til, når vi på den internasjonale familiedagen, da vi skulle feire, danse og synge, må komme hit for å forsvare våre familier fra angrep, uten å måtte bruke sterke ord?»

Massemedia, som i de fleste europeiske land er venstreekstreme forsøkte å intervjue deltakerne, men ble avfeid hyggelig og kalt «propaganda».

 

Exit mobile version