Site icon Lykten

Twitter smugblokkerer politisk ukorrekte

Smugblokkering innebærer at brukerens konto fortsatt er aktiv, men at innleggene som publiseres ikke vises i strømmen hos personer som følger kontoen, skriver Fria Tider.

Det hele ser ut til å ha startet etter at Twitter tidligere i februar lanserte det de kaller sin «Trust and Safety Counsil», der flere venstreorienterte og muslimske organisasjoner er inkludert. Rådet skal ifølge Twitter sikre at brukerne føler seg «trygge på å kunne uttrykke seg» på mikrobloggen.

Les også: Facebook ønsker å sensurere innvandringskritiske innlegg

I følge en kilde i selskapet Breitbart Tech så har Twitter utarbeidet en «hvit liste» og en «svarteliste» over brukere som betraktes som uproblematiske eller problematiske. For brukere som havner på svartelisten så skjules innleggene deres i søkerfunksjonen og for de som følger brukeren.

Ifølge Breitbart så er det en lang liste med politisk ukorrekte Twitter-brukere som er rammet av denne typen smugblokkering. Det dreier seg blant annet om konservative, populister og personer som tilhører det såkalte alternative høyre.

Les mer: Edward Snowden: Facebook brukes til å spionere på folk

En av dem som er rammet er den populære Trump-talsmannen Ricky Vaughn. Det vekker blant annet uro for at Twitter forsøker å påvirke det amerikanske presidentvalget.

Den amerikanske filmstjernen Adam Baldwin sier at han nå kommer til å slutte å bruke Twitter på grunn av mikrobloggens angrep på politisk ukorrekte brukere.

Les også: Google åpner for politisk korrekt sensur i søkeresultatet

Exit mobile version