Site icon Lykten

Tyrkia advarer reisende mot fare for voldtekter i Sverige

Det hele startet for to uker siden da den svenske nettavisen Fria Tider rapporterte om at Tyrkia fjerner loven som forbyr sex med barn.

Artikkelen fikk stor spredning på sosiale medier og etter ukes tid valgte flere svenske aviser å informere om lovendringen.

Det fikk Sveriges utenriksminister Margot Wallström å gå sterkt ut på sin Twitter-profil. Der krevde hun at lovendringen stoppes og skriver at «barn behøver mer beskyttelse, ikke mindre, mot vold og seksuell utnyttelse».

Les også: Norsk barnefamilie slått og knivstukket på ferie i Tyrkia

Men den tyrkiske regjeringen hevder at Walltström tar feil.

«Du er tydelig feilinformert. Noen slikt idioti eksisterer ikke i Tyrkia. Vennlig få kontroll på dine fakta», twitret Tyrkias visestatsminister Mehmet Simsek på mandag.

Samtidig ble Sverige chargé d’affaire i Tyrkia, Hedvig Lohm, innkalt til et møte med det tyrkiske utenriksdepartement for å motta en formell protest.

Les mer: Tyrkia Truer EU og Norge med ny strøm av velferdsmigranter

Advarer for Sverige

Nå har den diplomatiske konflikten mellom de to landene hevet seg enda ett nivå, etter at Tyrkia har påpekt de enorme voldtektstallene i Sverige og advarer reisende mot dem.

«Reiseadvarsel! Visste du at Sverige har verdens høyeste voldtektsfrekvens?», står det på store TV-skjermer på Istanbuls internasjonale flyplass.

Les mer: Nye massive seksuelle overgrep på musikkfestival i Sverige

ATATÜRK: Advarselen til de reisende ble satt opp på Istanbuls internasjonale flyplass. Flyplassen var senest i nyhetene i forrige måned under det såkalte kuppforsøket mot presidenten og diktatoren Erdogan.

Ved siden av reiseadvarselen vises en faksimile fra den regjeringsvennlige avisen Gunes sin forside med overskriften «Sverige, voldtektenes land».

Tyrkias tone mot Sverige har fått internasjonal oppmerksomhet og er blant annet noe som den britiske avisen Daily Mail rapporterer om.

Blant leserne er det imidlertid flere som spør seg om det ikke er slik at en ikke ubetydelig del av disse voldtektene som anmeldes i Sverige begås av mennesker fra nettopp Tyrkia.

Relatert:

Exit mobile version