Site icon Lykten

Tyrkia konfiskerer kristne kirker og erklærer dem «statlig eiendom»

98 prosent av innbyggerne i Tyrkia er muslimer og landet har gått i en stadig mer islamistisk retning under president Recep Tayyip Erdoğans styre.

Les mer: Tyrkia truer EU: La oss får reise fritt innen EU eller så åpner vi flyktningbølgen igjen

Kirker

Både katolske, protestantiske og ortodokse kirker er beslaglagt av myndighetene i Tyrkia. En av kirkene skal være over 1.700 år gammel, skriver Sunday Express.

Den tyrkiske byen Diyarbakir har vært preget av kraftige kamphandlinger mellom den kurdiske gruppen PKK og tyrkiske soldater.

Tyrkiske myndigheter hevder at de konfiskerte kirkene for å gjenreise og pusse opp det historiske senteret i byen.

Les mer: Her er beviset: Russland bomber gigantisk kolonne som kjører olje for IS til Tyrkia

Fryktes tapt

Lokale kristne frykter derimot at de ikke skal få gudshusene sine tilbake.

Pastor ved den protestantiske kirken i Diyarbakir, Ahmet Guvener, sier: «Myndighetene konfiskerte ikke disse bygningene for å beskytte dem. De gjorde det for å tilegne seg dem».

I sin årsrapport skriver Den protestantiske alliansen i Tyrkia om kristne som flere steder kjemper en tilsynelatende håpløs kamp for å få tilbake gamle kirkebygg som nå blir brukt til andre ting. Lokalpolitikeres frykt for å miste velgere, gjør at de også vegrer seg for å gi ­tillatelse til at det blir åpnet nye kirker.

Les mer: Nordmenn slått og knivstukket i Tyrkia

Utenrikspolitisk rådgiver for den amerikanske presidentkandidaten Ted Cruz, Victoria Coates, uttaler at konfiskeringen av kirkene passer inn i et mønster i Midtøsten, der kristne blir systematisk forfulgt og fordrevet.

Exit mobile version