Site icon Lykten

Tyskland: Asylsøkere kan få stemmerett etter et halvt år i landet

Nancy Faeser fra SPD. (Foto: Privat).

De venstreliberale partiene som inngår i den tyske regjeringen har falt på meningsmålingene jevnt og trutt, samtidig som det innvandringskritiske Alternativ For Tyskland-partiets sifre har skutt i været.

Tysklands innenriksminister Nancy Faeser kan nå ha funnet en løsning på problemet: å gi asylsøkere rett til å stemme i lokale delstatsvalg etter seks måneder i landet.

Les også: Jente (15) voldtatt av tolv menn midt i bypark i Tyskland

Reformen, hvis den gjennomføres, skulle innebære flere millioner nye velgere fra den tredje verden over natten. I nåværende stund gjelder stemmeretten i lokale valg kun for medborgere fra andre EU-land.

Faeser er kjent for sine harde venstreorienterte krav på utrenskinger av innvandringskritiske stemmer hos myndighetene og massesensur av sosiale medier. Det har også blitt avslørt at hun rett før hun ble innsatt som minister hadde skrevet for den venstreekstreme terrorgruppen Antifa. 

Les også: 10 flyktninger dømt for gjengvoldtekt av kvinne i Tyskland

Alternativ For Tyskland, AFD, har raskt reagert på Nancy Faesers nye stemmeforslag, som man beskriver som en måte å endre valgresultatet til venstresidens fordel med hjelp av innvandrerstemmer.

I en uttalelse skriver AFD at forslaget skulle innebære at «flyktninger» fra Afghanistan, Syria eller Tyrkia skulle kunne stemme – selv uten tysk statsborgerskap.

«Det tyske passet forvandles dermed til et verdiløst papir. Men fremfor alt, Faeser og SPD vil tiltrekke mennesker som ikke har noen som helst forbindelse med Tyskland som nye velgergrupper.»

Les også: Tyskland snart ferdig: Hver fjerde person har utenlandsk bakgrunn

Exit mobile version