Site icon Lykten

Tyskland: Fengsel for «den som forsøker å manipulere den politiske diskusjonen»

– Bakvaskelser og ondsinnet sladder omfattes ikke av ytringsfriheten, sier den tyske justisministeren Heiko Maas i et intervju med avisa Bild am Sonntag.

Denne uken legger den tyske regjeringen fram et lovforslag som krever at de store nettselskapene oppretter lokale kontorer som skal gjøre det mulig for dem å reagere raskt når de får rapporter om såkalte falske nyheter. Det har også kommet krav fra EU om en strengere lovgivning.

VIDEO: Facebook ansetter venstregrupper for å sortere vekk «falske nyheter»

– Facebook tjener masse penger på falske nyheter og har derfor også et sosialt ansvar. Innlegg som bryter med loven må fjernes øyeblikkelig etter at de har blitt rapportert. Det må dessuten bli enklere for brukere å rapportere falske nyheter når de oppdager dem, sier Maas.

– Politimyndighetene må begynne å straffeforfølge også lovbrudd som gjøres på internett. Den som forsøker å manipulere den politiske diskusjonen må være bevisst på konsekvensene, sa justisministeren – og tar sikte på at straffen kan bli opptil fem år i fengsel.

Å «manipulere den politiske diskusjonen» kan tolkes i mange retninger og kan bli et effektivt våpen mot alternative medier og «politiske ukorrekte» nyheter, skriver nettsiden Avpixlat.

Facebook innrømmer å ha slettet hundretusenvis av innlegg på en måned

Exit mobile version