Site icon Lykten

TYSKLAND: Syrisk flyktning hyllet som «rollemodell for integrering» – forsøkte å skjære over strupen på sin arbeidsgiver

Ilona Fugmann,ble forsøkt halshugget av sin arbeider fra Syria, Mohammad Hussain Rashwani.

Den syriske frisøren kom til Tyskland som flyktning for et bedre liv i 2015. Mohammad var svært god til å klippe mannlige kunder og fikk gjennom arbeidssenteret i Herzberg mulighet til å jobbe for den tyske kvinnen Ilona Fugemann (64) i hennes frisørsalong.

Han fortalte at han selv kom fra en familie som jobbet som frisører hjemme i Damaskus.

Les også: Tyskland i sjokk: Muslim bandt småbarnsmor fast og dro henne flere hundre meter

Les også: Småbarnsmor døde etter ha blitt tent på i Tyskland – afrikansk ektemann arrestert

Så bra gikk det at media var tilstede og hyllet den muslimske frisøren. Ja, det var litt problemer med språket og å tilpasse seg vestlig kultur, hvor kvinner og menn går i samme salong, men dette var ting som skulle gå seg til.

38-åringen var svært populær og fikk mye skryt fra sine kunder. Han gikk på språkkurs og hadde god kontakt med sin kvinnelige sjef og hennes familie.

Les også: Syrisk asylsøker amok med machete på gaten i Tyskland – gravid kvinne hakket ihjel

Les også: Høygravide Maria (19) brent ihjel levende av to tyrkere i Tyskland

LYKKELIGE TIDER: Mohammed (38) klipper en mannlig kunde i frisørsalongen til Ilona Fugemann (i midten av bildet). I over ett år var det hele en solskinnshistorie. Men for to uker siden forsøkte Mohammed å skjære over strupen på sin arbeidsgiver. (Foto: B. Rudow/IL-online.de).

Les også: Tyskland: Halvparten av tyske kvinner føler seg utrygge i sine egne nabolag

Les også: Muslim amok med kniv på tog i Tyskland – ropte «Allahu Akbar» – drepte en og skadet tre

Ilona gjør som mange mennesker i Vesten, og ser på seg selv og sine handlinger for å finne ut hvor det gikk galt. Hun forteller at hun lurer på om de hjalp Mohammed nok, om de kunne gjort mer. Om de kunne gjort ting annerledes.

– Det var ingen tegn på at han skulle begå en slik forferdelig handling. Ja, han endret sin oppførsel de siste månedene. Vi hadde investert mye tid og arbeid i ham. Vi hjalp ham på alle mulige måter. Kundene var svært glade. Helt til siste stund, så trodde jeg at vi skulle få det til, sier Ilona til tyske medier.

Les også: Sluttrapporten fra Køln klar – nesten alle overgriperne var asylsøkere og ulovlige innvandrere fra muslimske land

Les også: “Tyske kvinner må endre oppførsel” sier kvinnelig borgermester etter angrepene på nyttårsaften

Men Mohammed som tidligere ikke virket som en svært troende muslim begynte å endre oppførselen sin. Han begynte å snakke mer og mer om Allah. Dette skapte friksjon mellom ham og sjefen. Han begynte å slutte å besøke sjefen og ektemannen hennes i deres hjem, noe han inntil nylig hadde gjort nesten hver dag. Han hadde sluttet å gå på språkkurs og begynte å komme for sent til arbeid og det virket ikke som han tok arbeidstiden alvorlig. Han nektet også å reise til en annen frisørsalong eid av den kvinnelige sjefen.

Les også: Tyskland: 18 år gammel asylsøker voldtok og drepte eldre og syke

Les også: AVSLØRT: Hussain Khavari pågrepet for voldtekten og mordet på legestudenten Maria (19)

Det hele tok en brå slutt da en kunde var misfornøyd med arbeidet til Mohammed og det ble avtalt et møte mellom 39-åringen og sjefen. Det endte opp med at Mohammed trakk en kniv og stakk kvinnen i halsen. Kvinnen ble alvorlig skadet og hadde det ikke vært for en annen ansatt som kom til unnsetning, så ville den 64-årige kvinnen ha mistet livet.

Ilona Fugemann måtte fraktes til sykehus og opereres, men overlevde angrepet og står i dag frem med sin historie.

– Jeg hater ikke syrere og integrasjonen kunne ha fungert med tanke på hvor mye støtte han fikk. Jeg er nå i ferd med å heles og jeg ønsker bare fred og ro, sier 64-åringen etter operasjonen.

Mohammed Hussain Rashwani er nå siktet for drapsforsøk. Og nok et integreringsforsøk har blitt til fiasko.

Les også: Muslimsk terrorist kjørte inn i kristent julemarked – 12 drept – 56 skadd

Les også: Tyskland: Flyktning overfalt og voldtok 79-årig pleietrengende pensjonist mens hun besøkte sin avøde søster grav

Les også: Katharina (35) brutalt mishandlet og befølt av innvandrere på togstasjon i Tyskland

Les også: Syrisk asylsøker sprenge seg selv i luften på musikkfestival i Tyskland – 11 skadet

Samtidig er det 411 flyktninger som er registrerte som uten arbeide i kommunen der Mohammed ankom fra Syria i 2015. Bare fem til ti prosent kan tysk godt nok til å fungere i hverdagen og søke på arbeide.

Les også: Miljøparti-politiker: «Godt at tyskere blir en minoritet i et superkulturelt samfunn»

Les også: Sjokktall fra Tyskland: Migranter bak 142.500 forbrytelser på seks måneder

Exit mobile version