Site icon Lykten

Ulovlig innvandrer blir minister i ny svensk regjering

Ardalan Shekarabi kom til Sverige sammen med sin familie i 1989. Utlendingsnemnda avslo derimot familiens asylsøknad og besluttet at Shekarabi skulle utvises til Iran.

– Asyl kommer bare å gis til de asylsøkere som oppfyller kravene til FNs flyktningkonvensjon og til dem som har et særskilt beskyttelsesbehov sa den daværende innvandrerministeren, Maj-Britt Lööw, i den sosialdemokratiske regjeringen, til Riksdagen.

Familien Shekarabi oppfylte ikke disse kravene og ble derfor utvist, skriver Dagens Industri. Men familien gikk under jorden og oppholdt seg ulovlig i Sverige og noen år senere, under regjeringen til Carl Bildt fikk de oppholdstillatelse.

I 1993 meldte Ardalan Shekarabi seg inn i SSU og i 2003 ble han leder for ungdomspartiet. I 2005 ble han tvunget til å avgå etter at han ble anklaget for å ha underslått forbundets penger. Han hadde tatt penger fra SSU-kassa og brukt de i sin egen interne personalkampanje for å få posten som forbundsformann.

Så sent som på torsdag ble han anklaget i media for skattefusk etter at han hadde fylt ut selvangivelsen feil, en feil som Skatteverket reagerte på.

Som minister for sivile saker kommer Shekarabi, blant annet, til å ha ansvaret for offentlige innkjøp, noe som beløper seg til 600 milliarder kroner hvert år.

Exit mobile version