Site icon Lykten

Ung kvinne med shorts kalt hore og spyttet på av muslimske kvinner

Maude Vallet (Til venstre - foto: Privat).

Frankrike arrangerer fotball-EM i disse dager. Sommerkledde mennesker i studio og på tribunene fyller våre TV-skjermer med smil og latter. Byene presenteres som franske og kultiverte, med mathaller, museer, vinproduksjon og et yrende havneliv, slik vi kjenner Frankrike som turister og fra reklamevideoer.

Men bak fasaden skjuler det seg et annet Frankrike. Et Frankrike der moskeene fylles opp med radikale imamer og tilhengere. Et Frankrike der politiet har mistet kontrollen over tusenvis av forsteder og drabantbyer. Et Frankrike der etniske franskmenn har kommet i mindretall.

Mens norske aviser og medier hyller det Frankrike vi tror vi kjenner, så lever franske jenter og kvinner i en hverdag de fleste av oss bare har mareritt om. Her kommer en historie du vil ikke høre om i VG eller TV2.

Les også: Londons muslimske borgermester forbyr reklame med lettkledde kvinner

Les mer: Muslimer til engelskmenn i London: «Dette er vårt land nå – kom dere ut!»

Klokken er 17.00 på en varm sommerkveld i byen Toulon. Maude (18) går på sin lokalbuss. Hun er ikledd det som alle europeere anser for å være vanlige klær for en sommerglad ungdom. T-skjorte og shorts.

Etter ti minutter kommer også fem muslimske kvinner på bussen. De setter seg ved siden av Maude. Det tar ikke lang tid før det hele tar en ubehagelig vending. De muslimske kvinnene begynner å hetse Maude. De hisser mot henne. Ser stygt på henne. Spytter på henne. De kaller henne for en hore.

De refererer til shortsen hennes som underbukser og blokkerer henne da hun ønsket å gå frem til sjåføren.

Ifølge Maude skal hun ha forsøkt å diskutere med dem om kvinners rettigheter og ære. Men de muslimske kvinnene klarer ifølge jenta ikke å imøtegå hennes argumenter for hvordan en kvinne skal kunne leve i 2016. Istedenfor tyr de til psykisk og fysisk vold.

Ingen av de andre passasjerene eller bussjåføren hjelper henne. Hun må til slutt komme seg av og velger en bussholdeplass med mange mennesker for å føle seg trygg, hvor hun går av. Men de muslimske jentene følger etter. De står rundt henne i hele 15 minutter, før de til slutt innser at de ikke kan angripe henne og forlater stedet.

Les mer: Norsk skoleelev slått til blods av utlendinger på skole i Trondheim

Vi lar Maude fortelle hva som skjedde:

– Jeg er sint i kveld.

– Vi er i 2016 og jeg ble hetset fordi jeg hadde på meg shorts. Ja, shorts. Jeg ble kalt en hore.

– Vi er i 2016 og en gruppe på fem jenter fornærmet meg, spyttet på meg. De lagde grimaser og lyder. Jeg ble redd.

– Jeg rister av sinne over at du kan kalle meg en hore fordi jeg ikledd en shorts, mens en mann kan gå i bar overkropp uten at noen reagerer? De svarte; «Du er en kvinne, du må tilpasse deg, din hore».

– Å ja, så mye for meg. Jeg glemte det et øyeblikk. Men takket være deg så har jeg nå følelsen av å ha hoppet hundrevis av år bak i tid.

– Jeg er vant til at menn tuter og plystrer som hunder mot meg, fordi jeg er så uheldig å ha en vagina, fordi de ikke forstår hva «nei», betyr. Jeg forstår at dere ser på meg som møkkete fordi jeg ikke har på meg nok plagg. Men å bli hetset av kvinner for første gang, er deprimerende.

– Vi er i 2016 og den feministiske kampen er langt unna.

Maude har bestemt seg for å sende inn en anmeldelse til myndighetene.

Les mer: VIDEO: 16 år gammel tysk jente ber om hjelp: «Dere har ødelagt mitt land!»

Les mer: Brutal video viser hvordan muslimske ungdommer banker opp 12-åring

Men det er ennå håp. Maude sitt innlegg på Facebook har blitt delt 52.000 ganger og fått 16.400 kommentarer. Opptrinnet skal også ha ført til en demonstrasjon i byen kalt «Shorts-marsjen», hvor hundrevis av kvinner møtte opp i shorts.

Les mer: Kvinne overfalt og ranet av asylsøkere – fikk beskjed av politiet om å farge håret mørkt

Slått bevisstløs fordi hun ikke dekket seg til

Frieord har tidligere i vår skrevet om hvordan en ung jente i Frankrike ble slått bevisstløs av andre kvinner på en t-banestasjon. Jenta skal ikke ha dekket seg nok til, ifølge de andre kvinnene. Vi advarer mot sterke bilder i videoen.

Hva hvis det var fem franske jenter og en muslimsk jente i hijab?

Det var nettsiden Document som først omtalte saken om Maude i Norge. Ingen statsstøttede norske medier har så langt valgt å omtale hendelsen. Marie Simonsen i Dagbladet er som vanlig taus. Det handler jo ikke om FrP eller norske menn. Hadde saken fått omtale om det hadde vært fem franske jenter som hadde trakassert en muslimsk jente? Kanskje dratt av henne hijaben. Spyttet på henne. Sperret henne inne. Ja, da hadde nok både VG, Dagbladet, Aftenposten, NRK og TV2 skrevet om den. Og Antirasistisk senter og Rune Berglund Steen hadde skrevet lange og følelseladde innlegg på sine Facebook-vegger, om hvor forferdelig det er med rasisme og fremmedhat i Europa i dag.

Men 18 år gamle Maude får enn så lenge være i fred fra venstresidens søkelys. Hun har både feil hudfarge og kulturell bakgrunn.

Les også. Fransk domstol: Hvite franskmenn finnes ikke

Exit mobile version