Site icon Lykten

Universitet stengt pga kulde – bruker 800.000 dollar på studier om global oppvarming

Det er ikke lenge siden vi kunne lese om et forskningsskip med klimaforskere som skulle bevise at isen var iferd med å forsvinne fra Antarktika. Uheldigvis ble de sittende fast i isen. I to uker.

SATT FAST: Mang en avistegner moret seg over at klimaforskere som skulle bevise den globale oppvarmingens effekt i Antarktika, ble sittende fast i isen. (Foto: Townhall.com)

Nå er det det prestisjetunge universitetet Harvard University i Massachusetts som viser at utdannelse og praksis ikke alltid er det samme. Denne vinteren har nemlig studentene måttet holde seg hjemme flere dager på grunn av de enorme snømengdene som har kommet på østkysten. Gradestokken har også vist rekordlave tall.

Men allikevel så kom universitetet med en uttalelse denne uken om at de har bevilget over 800.000 dollar, over 5.6 millioner norske kroner, til prosjekter som fokuserer på klimaendringer.

– Harvard har kapasiteten og ansvaret å sette søkelys på utfordringene med klimaendringene, og vil gjøre det med mot og overbevisning, skriver universitetet på sine nettsider.

Bekymret for snødager

Men samtidig er altså universitetet bekymret for antall snødager (fridager pga været red. anm) så langt som har ført til at deres «studenter kan begynne å få problemer med å holde fokus på undervisning», uttaler lederen for førsteårsstudentene, Thomas A. Dingman. Han fortsetter:

– Med alle snødagene så vil det bli vanskeligere enn noen gang. Det vil være hjelpsomt å minne studentene på å utvikle litt fleksibilitet rundt møter og andre måter å få undervisning på.

STENGT: Harvard University har måttet ha såkalte «Snow days» flere ganger denne vinteren, hvor skolen er stengt. Dette går utover studentenes utdanning, ifølge ledere for skolen. Samtidig har skolen bevilget 800.000 dollar til ulike prosjekter i forbindelse med global oppvarming. (Foto: Flickr).

Kulderekorder

Snøstormene som har plaget hele østkysten og deler av Nord-Amerika de siste månedene er de kaldeste man har opplevd på mange tiår og man har opplevd kulderekorder flere steder.

– Denne kuldefronten som kommer nå er kaldere, kanskje ennå kaldere enn den vi så sist uke i Midtvesten og nordøst sist helg. Millioner av mennesker vil fryse fra Chicago til New York City, ettersom rekordlave temperaturer er på vei, forteller Brian Lada hos Accuweather.

KULDEREKORDER: Ifølge Accuweather.com så skal det ha blitt satt flere kulderekorder i USA denne vinteren, og nye isfronter er på vei fra Sibir og mot østkysten de kommende ukene. (Foto: Accuweather.com).

Men det er ikke bare Harvard som nå setter ytterlige søkelys på den globale oppvarmingen. Også TV-kanalen MSNBC sin nyhetsanker, Chris Hayes, skal midt i kulderekordene utenfor studioet sitt, ha kommet med følgende uttalelse:

– Den singulære mest viktige tingen vi opplever globalt er det faktum at vi varmer opp planeten til et nivå som aldri før har blitt opplevd, samtidig som vi prøver å ha en menneskelig sivilisasjon.

For kaldt for å protestere mot global oppvarming

Ved et annet prestisjeuniversitet i USA, Yale University i Conneticut, skal man ha måttet avlyse en demonstrasjon mot klimaendringene, da været var for kaldt.

Det var gruppen «Fossil Free Yale», som kom med uttalelsen sist helg når de måtte kansellere sin demonstrasjon kalt «Global oppgivelsesdag», en dag hvor miljøgrupper oppfordrer fimaer og institusjoner som Yale til å gi opp bruk av fossilt brensel som kull, naturgass og olje.

Relatert:

– Solens aktivitet styrer klimaforandringene

– Vil stoppe innvandringen – for miljøet sitt skyld

– Miljøvernere etterlot seg et fjell av søppel

Exit mobile version