Site icon Lykten

USAs mest kjente høyreekstremist støtter Joe Biden og demokratene

Nazi-hilsener, høyeekstreme møter, demonstrasjoner og Alt-right. Richard Spencer har vært en sentral skikkelse i den amerikanske ytre-høyre bevegelsen de siste årene. Han har vært intervjuet på CNN en rekke ganger og flere dokumenterer har inkludert ham som en autoritær stemme for høyreekstreme og rasistiske bevegelser i USA.

Spencer har uttalt at Trumps MAGA-bevegelse er over og ikke har innfridd deres ønsker om et USA dere hvite mennesker får tilbake makten etter åtte år under Barack Obama. Nå får Joe Biden og demokratene ytre høyre sin stemme.

Det har også irritert de høyreekstreme i USA at Trump har tatt klar avstand fra Alt-right, Ku Klux Klan og andre ytterliggående bevegelser, organisasjoner og personer.

Spencer mener at Joe Biden, demokratene og venstresiden har flere positive kvaliteter, der de kjemper for rasebasert segregering, nasjonal politikk basert på rase, kjønn og seksuell legning, og der hvite etterhvert får status som en eksklusiv etnisitet på linje med afroamerikanere og latinamerikanere.

«Demokratene og de liberale i USA har helt klart flere kompetente mennesker«, skrev Spencer på sin Twitter-profil.

I delstaten California har demokratene forsøkt å stoppe menneskerettighetslover som skal hindre diskriminering basert på hudfarge, etnisitet og andre identitetsmarkører, i blant annet utdanningssystemet.

I Trumps USA skal alle være sammen som amerikanere, uansett rase, religion eller bakgrunn, og at ingen skal diskrimineres på bakgrunn av dette. Dette har demokratene og Joe Biden gjennom sin identitet- og diskrimineringspolitikk kjempet mot i mange år, og får nå altså støtte av den mest kjente høyreekstremisten i USA.

 

Exit mobile version