Site icon Lykten

EGYPT: Utdanner tusenvis av radikale islamister

I 2015 var det 39 000 utenlandske studenter som studerte på Al-Azhar. Disse studentene læres den teologiske legitimiteten til kannibalisering av vantro, grusomme måter å torturere ikke-muslimer i hjel, og betydningen av voldtekt og ydmykelser av ikke-muslimske kvinner, skriver den amerikanske tenketanken Clarion Project.

Ifølge tenketanken har mange av verdens mest brutale terrorister mottatt sin formelle religiøse trening ved dette egyptiske universitetet.

EKSTREMISTISK: Al-Azhar-universitetet utpekes som et arnested for radikale islamister.

Al-Azhar har tusenvis av tilknyttede moskeer, skoler, læringssentre og universiteter over hele verden, og eier blant annet det islamske amerikanske universitetet i Michigan. Institusjonen har også blitt uoffisielt kontrollert av det muslimske brorskapet i flere tiår, hevder Clarion Project.

Universitetet er blitt kritisert av egyptiske motstandere av Det muslimske brorskapet. For eksempel oppfordret den egyptiske historikeren Sayyid Al-Qemany den egyptiske regjeringen til å utpeke Al-Azhar-universitetet som en terroristorganisasjon.

I 2015 publiserte El-Youm el-Sabi, en egyptisk avis, en undersøkelsesrapport om læreplanen ved universitetet. Ifølge rapporten ble en av bøkene, kalt al-Iqn’a fi Hal Alfaz ibn Abi Shoga’a (overbevisende argumenter ifølge Abi Shoga’a), undervist for al-Azhars videregående studenter: «Enhver muslim kan drepe en frafallen og spise ham, så vel drepe vantro krigere selv om de er unge eller kvinnelige, og de kan også bli spist, fordi de ikke får noen beskyttelse. «

Selv muslimer er ikke trygge etter Al Azhars lære. Ifølge den samme avisartikkelen sier en annen bok: «Enhver muslim har lov til å drepe en forfølger, en kriger eller en muslim] som savner bønn, selv uten tillatelse fra regjeringens imam.»

Det muslimske brorskapet har brukt universitetet til å trene unge mennesker for kamp, skriver Clarion Project. For eksempel ble en 2006-video lekket fra innsiden av Al Azhar. Den viste 50 maskerte unge medlemmer av brorskapet i svarte uniformer, som utførte en militærøvelse foran universitetets leder, noe som resulterte i en regjeringsundersøkelse og flere arrestasjoner.

Derfor bør det ikke komme som en overraskelse at mange av verdens mest brutale islamister enten jobbet for Al-Azhar eller er uteksaminert fra universitetet. For eksempel er Boko Haram-lederen Abubakar Shekau utdannet på Al-Azhar, skriver den amerikanske tenketanken.

Den første lederen av Al-Qaida, Abdullah Azzam, (1941 -1989), studerte på Al-Azhar. Den åndelige mentoren til Osama Bin Laden og en leder av den internasjonale armen av Al Qaida, Omar Abdel Rahman, (1938 – 2017), var en lærer på Al-Azhar. Den nazi-sympatiserende muftien i Jerusalem, Hajj Amin al-Husseini, (1897-1974), studerte også på Al-Azhar.

Al-Azhar-universitetet er ikke bare involvert i spredningen av den voldelige sunnistiske wahhabisekten, men den regjeringsfinansierte institusjonen bruker egyptiske blasfemilover til å stanse kritikere av universitetets radikale læresetninger, og stoppe ethvert håp om islamsk reformering.

Exit mobile version