Site icon Lykten

Utenlandske menn angrep jenter på antirasistisk festival i Sverige

Flere seksuelle overgrep er søndag anmeldt til svensk politi under Peace & Love-festivalen i Borlänge i Sverige.

– Vi har seks anmeldelser for seksuelle overgrep og to pågripelser i løpet av natt til søndag, sier talsmann for politiet Lars Byström til nyhetsbyrået TT.

Kvelden før anmeldte to kvinner seksuelle overgrep, og lørdag gjenkjente de gjerningsmannen på festivalen. De tok straks kontakt med politiet, som pågrep ham.

Natt til lørdag anmeldte også en jente at hun ble voldtatt midt i folkemengden, men ifølge Byström er ingen pågrepet i forbindelse med den episoden. Ifølge Aftonbladet er jenta under 18 år.

Det skal blant annet dreie seg om grupper av utenlandske menn som omringer og seksuelt misbruker unge kvinner og jenter.

På grunn av gjerningspersonenes påståtte unge alder er samtlige som er blitt arrestert, løslatt igjen.

Les mer: Massive overgrep mot mindreårige jenter på festival i Sverige – asylsøkere pågrepet

Antirasister

Arrangørene bak Peace and Love har en markert antirasistisk profil. I tillegg samarbeider de blant annet med den venstreekstremistiske gruppen Expo. Lørdag sendte arrangørene ut en oppfordring til sitt mannlige publikum om at de måtte skjerpe seg.

– Gutter, skjert dere for faen! Det handler om at det skal være kult for ALLE å gå på festival.

STØTTET FESTIVAL: Den venstreekstreme organisasjonen Expo har vært med å arrangere den antirasistiske festivalen der en mengde jenter nå har rapportert seksuelle overgrep utført av asylsøkere. (Foto: Expo.se).

Egne jenteormåder

Overgrepene har nådd slike proposjoner at arrangørene av ulike festivaler nå seriøst snakker om å skape egne jenteområder, som er fysisk sperret av med egne innganger kun for jenter og kvinner, ikke ulikt slik man har i muslimske land.

Den absolutt største festivalen i Sverige, Sweden Rock, har imidlertid ikke rapportert om massive seksuelle overgrep eller voldtekter blant publikum så langt. Det har heller ikke vært snakk om å innføre egne jentesoner.

Dette fordi denne festivalen i all hovedsak besøkes av etniske europeere og fraværet av flyktninger, asylsøkere og menn med muslimsk bakgrunn er markant.

INGEN FRYKT PÅ ROCKEFESTIVAL: Fraværet av muslimske menn med asylsøkerstatus under rockefestivalen Sweden Rock er markant. Det har også betydd at festivalen ikke har rapportert massive overgrep mot de kvinnelige besøkende. Det er heller ikke aktuelt å lage egne «jentesoner». (Foto: Sweden Rock).
Exit mobile version