Site icon Lykten

Ble ikke vekket under ramadan – da brente araberne ned sitt eget asylmottak

Bråk mellom arabere og andre folkeslag har blitt vanlig på et asylmottak som er etablert i et konferansesenter i Düsseldorf.

Volden kulminerte på tirsdag ved innledningen av den muslimske høytiden ramadan, da en storbrann startet i bygget som ligger i nærheten byens internasjonale flyplass.

70 brannmenn fikk innkalles for å stoppe brannen i bygget, som huser 282 asylsøkere, ifølge den tyske avisen Express. Samtlige 130 personer som befant seg i lokalene ble reddet ut, men 21 av dem ble røykforgiftet.

ASYLSØKERE TENTE PÅ ASYLMOTTAKET: Asylsøkere som var misfornøyd med at de ikke ble vekket til ramadan-frokost tente like godt på hele asylmottaket. Nå har hundrevis av dem mistet både seng og eiendeler. 21 er også røykskadet.

De personene som mistenkes for mordbrannen er arabere fra Marokko, Algerie, Syria og Irak.

Det skal ha vært bråk mellom araberne og innvandrere fra Afghanistan og Iran. Størstedelen av sikkerhetspersonalet er dessuten iranere, som ytterligere har eskalert konflikten.

Ifølge flere marokkanere som Express har snakket med var motivet til brannen at araberne anså at andre asylsøkerne «med vilje» valgte å ikke vekke araberne før en ramadan-frokost på asylmottaket på tirsdag morgen.

– Brannen skjedde fordi vi vil vekk herfra, sier en av araberne til Express.

Så sent som for tre uker siden startet en brann i en madrass på det samme asylmottaket, men brannen ble slukket før den spredte seg.

De mistenkte mennene har blitt innbrakt av politiet og de andre asylsøkerne har blitt flyttet til andre asylmottak.

Kvinnelig bartender slått ned av muslimer

I andre relaterte ramadan-nyheter, så skal en kvinnelig bartender i Frankrike ha blitt slått ned fordi hun serverte alkohol under ramadan.

En gruppe arabiske menn i den franske byen Nice skal ha truet og mishandlet en kvinnelig bartender. Kvinnen som som selv kommer fra Tunisia var alene på jobb, da to forbipasserende menn plutselig stormet inn i lokalene.

BANKET OPP AV MUSLIMER: En kvinnelig bartender i den franske byen Nice fikk både drapstrusler og blåmerker etter at to muslimer kom inn i baren der hun jobber og banket henne opp. (Foto: Illustrasjonsbilde).

– De pekte på alkoholflaskene på disken og en av dem sa til meg på arabisk at jeg burde skamme meg for å servere alkohol under ramadan, forteller kvinnen til Nouvel Obs.

En av de muslimske mennene skal også ha truet kvinnen med ordene: «Hvis jeg var Allah så skulle jeg henge deg».

De to mennene skal så ha forlatt baren, men kom tilbake kort tid etterpå og slo kvinnen i ansiktet slik at hun falt til bakken.

Mishandlingen ble fanget av overvåkingskamera og er politianmeldt. Kvinnen fikk blåmerker og er sjokkert over hendelsen.

– Å servere alkohol betyr ikke at jeg ikke følger mine religiøse plikter. Jeg gjør det fordi jeg er en bartender. I Tunisia gjør jeg samme jobb og har aldri hatt noen problemer, forteller kvinnen.

– Jeg kan ikke forstå at jeg kan bli angrepet slik her i Frankrike, som er frihetens land, avslutter hun.

Mennene som angrep kvinnen har blitt identifisert, men har ennå ikke blitt pågrepet.

Fire drept i Israel

Fire personer ble drept og seks skadet da to palestinske menn åpnet ild mot et kjøpesenter i den israelske byen Tel Aviv i går.

Begge palestinerne er arrestert, hvorav en blir behandlet for skuddskader etter å ha blitt skutt av politiet.

FIRE DREPT: To palestinere skal ha skutt og drept fire israelere og skadet ytterligere seks under et terrorangrep i den israelske byen Tel Aviv på onsdag. (Foto: NY Post).

De to skal ha vært ikledd mørke dresser og sittet og spist ved en restaurant på kjøpesenteret, før de plutselig åpnet ild mot uskyldige forbipasserende.

Angrepet kom samtidig som muslimene starter sin ramadan-feiring og noen har spekulert i at angrepet har sammenheng med dette. Angrepet skal også ha blitt feiret av palestinere på Vestbredden og Jerusalem, der man delte ut godteri til bilister.

Siden sist oktober har 29 israelere blitt drept og hundrevis såret etter muslimske terrorangrep i Israel.

Over 200 palestinere har også blitt drept, to tredjedeler av dem mens de utførte terrorangrepet eller angrep israelisk militære tropper.

Exit mobile version