Site icon Lykten

Venstresiden raser over homoparade gjennom innvandrerbydel – kaller den rasistisk

OPPDATERT MED VIDEOER FRA MARSJEN NEDERST I ARTIKKELEN!

Det er Jan Sjunnesson som er hovedarrangør for homoparaden som skal gå fra Tensta sentrum og videre til Rinkeby torg og avsluttes i Husby sentrum.

Dette er noen av de mest innvandrertette bydelene i Stockholm og flere journalistere raser nå over initiativet.

– Dere gjør meg kvalme, og dere kommer aldri å lykkes, skriver Expressen-kommentator Anne Hellgren.

– Det er latterlig å se at straighte rasister kaller en marsj for pride, skriver DN-journalisten Annika Hamrud.

FACEBOOK: På det sosiale nettstedet Facebook har marsjen annonsert at de skal gå klokken 12 idag. (Foto: Facebook).

Les også: Lesbisk innvandrer måtte ha politibeskyttelse mot muslimer i Hardanger

Kontrovers

Jan Sjunnesson er tidligere utgiver av Sverigedemokratenes media-satsing Samtiden. Venstresiden hevder at han ikke kan arrangere en homoparade siden han selv ikke er homofil.

Kritikerne mener det er rasistisk å arrangere en homoparade som skal gå gjennom forsteder som domineres av innvandrere fra Midtøsten.

De vil derfor arrangere en motdemonstrasjon.

Demonstrasjon

Noah Nord og Emelie Mårtensson som begge bor i Järvaområdet, hvor paraden finner sted, har besluttet å arrangere en motdemonstrasjon mot «Järva Pride».

De mener at paraden «setter to undertrykte grupper opp mot hverandre».

– Vi føler mest at vi vil markere mot denne rasismen, fordi vi føler at vi har et slags ansvar siden vi bor i området og vi vil vise hva vi mener. Hva pride handler om og at vi ikke vil la dem bruke vår kamp for sine rasistiske formål.

Les også: Ikke-vestlig innvandring en trussel mot homofile

Stor støtte

Pride-paraden har derimot den siste tiden mottatt stor støtte fra homofile innvandrere som bor i Sverige og prominente utenlandske talspersoner.

– Pridefestivaler og andre hbtq-arrangementer bør absolutt arrangeres i forsteder, blant annet for å minske segregering og fordommer, skriver Ardeshir Bibakabadi som er leder for hbt-organisasjonen Homan.

Den homofile artisten Anders Bard, mest kjent for nordmenn fra popgruppen Army of lovers, har også gått ut og gitt marsjen sin støtte:

– Et utmerket initiativ, skriver Bard på sin Twitter-konto. I et annet innlegg skriver han «den svenske venstresiden er ‘bekymret’ for at en tidligere Sverigedemokrat organiserer den første prideparaden i en forstad. Så hvorfor i helvete gjorde dere ikke det selv?»:

HOMOFIL POPARTIST: Den kjente svenske popartisten Alexander Bard støtter pridemarsjen og er oppgitt over venstresidens klaging.

Den kjente britiske evolusjonsbiologen og ateist-forfatteren Richard Dawkins håner den svenske venstresiden, for deres motstand mot paraden, og kaller dem «patetiske».

KJENDISSTØTTE: Den kjente ateisten Richard Dawkins har gitt homomarsjen gjennom de innvandrertette områdene sin støtte på Twitter. (Foto: Twitter).

Det er særlig følgende uttalelse fra en venstreaktivist i Sverige som har fått Dawkins til å reagere:

«Å arrangere et HBT-parade [i et muslimsk område i Sverige] er et uttrykk for ren rasisme»

– Det sammenfatter den patetiske venstresiden, kommenterer evolusjonsbiologen for sine mange millioner følgere på Twitter.

En svensk venstreekstremist innvender på Twitter uttaler at det er «fascister» som står bak planene og at man ikke skal linke til sider som Fria Tider. Men Richard Dawkins står på sitt.

– Jeg bryr meg ikke om hvem som organiserer det. Det er fortsatt patetisk og ulogisk å kalle en HBT-marsj for rasistisk, svarer han.

Marsjen begynte klokken 12 idag. Frieord vil oppdatere saken.

Kl. 16.48: På videoen som er øverst i artikkelen kan man tydelig høre muslimske personer rope «allahu akhbar» mot deltatkerne i homomarsjen. Også på en skole i nærmorådet skal det ha blitt filmet at små skolebarn av ikke-vestlig opprinnelse skal ha ropt «vi hater homser» i skolegården.

Under marsjen skal lokale innvandrere, som i all hovedsak er muslimer, ha skreket «homser» og «homsejævler» til demonstrantene. Vitner sier også at noen ropte «vi er muslimer, hva faen gjør dere her». En gruppe antirasister skal også ha skreket «rasister» mot pride-deltakerne.

En antirasist som demonstrerte mot prideparaden skal ha blitt mishandlet noen timer etter marsjen av to ukjente personer i det svært innvandrertette området. Ifølge politiet kan det bli opprettet en hat-kriminalitet sak etter overfallet, ettersom de som sto bak mishandlingen skal ha kommet med nedsettende ord om «en spesifikk gruppe av mennesker».

Relatert:

– Ikke-vestlig innvandring en trussel mot homofile

– Muslimsk taxisjåfør angrep, slo og ranet homofil kunde

– Omstridt mulim ønsker å bli ordfører i Oslo

– Måtte ha bevæpnet politibeskyttelse mot muslimer i Hardanger

– Lærer på muslimsk friskole: «Homoseksuelle skal steines»

– Den ukrenkelige hetseren

– Flerkulturell nyhetsrunde – Homo-sjokk i Sverige

Exit mobile version