Site icon Lykten

Verdenskjent professor sier opp – «Skremmende ideologi med mangfold og inkludering ødelegger utdannelsen»

Dr. Jordan Peterson har sagt opp sin stilling, såkalt tenure (livslang lønnet sikkerhet), som professor ved universitetet i Toronto, Canada. Grunnen for oppsigelsen er den «skremmende ideologien med mangfold og inkludering som ødelegger utdanning og forretninger».

I et essay i avisen National Post, skriver Peterson detaljert om sine begrunnelser. Han skriver at han «elsket» sin jobb, og hadde et godt forhold til sine studenter. Han skriver at han imidlertid nå «kan lære mange flere mennesker med mindre obstruksjoner via nettet». Andre begrunnelser inkluderer det faktum at hans hvite mannlige studenter med høy sannsynlighet ikke vil være i stand til å finne arbeide innen sitt fagfelt, selv om de er høyt kvalifiserte. Dette skriver Peterson er «delvis på grunn av mandater om mangfold, inkludering og likhet». Peterson kaller disse «DIE» og ikke forkortelsen DEI, (Diversity, Equity and Inclusion), som vanligvis brukes, samt påpeker at han selv er en «akademisk persona non grata», som gjør det vanskelig å forsøke å utdanne studenter samtidig som man vet at «deres karrieremuligheter vil være minimale».

Peterson tror at disse «DIE»-initiativene vil skape «en generasjon av forskere totalt ukvalifiserte for jobbene og at man allerede har sett hva det betyr i den såkalte «grievance studies»-saken». (Der tre akademikere og forfattere sendte inn og/eller publiserte over 20 artikler, der de «lurte» høyere utdanningsinstitusjoner til å akseptere oppspinn, løgner og politisk korrekt innhold og deretter fikk dem til å akseptere og publisere disse igjen gjennom sine egne institusjoner og publikasjoner – såkalt peer review. Dette for å vise hvordan akademia har blitt kapret av nettopp politisk korrekt og woke-hysteriet, red. anm.).

«Dette kombinert med avviklingen av objektive tester, har kompromittert universitetene så katastrofalt at det ikke kan bli overvurdert. Og hva skjer når universitetene til slutt fargelegger hele sitt utdanningstilbud». 

Les også: Universitetsstudent skrev oppgave om rasistisk melk – fikk nær toppkarakter

DIE initiativ, skriver Peterson, har ført til at studenter og forskere lyver for å få økonomiske tilskudd og stipend. «Alle mine kolleger må formulere DIE-uttalelser for å få forskningsstipend. Alle lyver, med unntak av en liten minoritet som faktisk tror på ideologien, og de lærer sine studenter i å gjøre det samme. Og de gjør det hele tiden, med ulike begrunnelser og rasjonalisering, som videre korrumperer hva som allerede er et storslått korrupt system», skriver han.

Han sikter seg inn på de kanadiske akademiske reguleringene, kjønnsideologisk lovverk og den identitære moralen som helhet.

«Vi er nå ved et punkt hvor rase, etnisitet, ‘kjønn’ eller seksuell preferanse er akseptert som en fundamental karakteristikk som definerer hver person (slik som den radikale venstresiden håpet på) og hvordan det nå blir behandlet som den viktigste kvalifikasjonen for utdanning, forskning og ansettelse», skriver Peterson.

«Må jeg påpeke at dette er galskap?»

«Og det er ikke bare på universitetene. Og de profesjonelle utdannelsesinstitusjonene. Og Hollywood. Og innen businessen», skriver Peterson videre i National Post.

Les også: Satirefilm om politisk korrekthet i skolen har blitt en hit på sosiale medier

Jordan Peterson utfordrer sine kolleger som tolerer dette, og alle andre som går med på disse «sinnssyke» kravene til å snakke opp. At de ikke trenger å føye seg etter den politiske galskapen som har belemret akademia de siste årene. Han vil på sin side ikke akseptere det lenger og har sagt fra seg sin svært ettertraktede professorstilling ved universitetet i Toronto, med garantert lønn til pensjonsalder.

Forhåpentligvis følger flere etter.

Les også: Vil straffe skoler som ikke lærer ut homoseksualitet

Exit mobile version