Site icon Lykten

Verver narkotikalangere i asylmottak

Samtidig er det lett å ta seg inn i mottakene. Et av resultatene er at kriminelle bander i Berlin bruker asylmottakene til å rekruttere nye narkotikahandlere fra innvandrerbefolkningen, skriver Breitbart.

En tidligere ansatt ved et av mottakene i Berlin, Andreas Meyer, forteller til den tyske avisen Die Zeit om limousiner tilhørende arabiske klankriminelle som parkerer utenfor mottak om nettene, og om bandemedlemmer som forsøker å rekruttere 18-20 år gamle asylsøkere til narkotikahandel.

Meyer sier ifølge Breitbart at møtene mellom gangstere og innvandrere varte rundt en halv time og innvandrerne ble gitt narkotika som marihuana eller heroin for å selge. «Mediene vil ikke snakke om problemet», la han til i samtale med Die Zeit. Benjamin Jendro fra Berlins politiunion er enige med Meyer: «De unge flyktningene har ingen her som kan stoppe dem. De ser jevnaldrende som kjører en Audi Q8 og hører hvor lett det er å komme dit, og de vil også ha det. Du kan ikke klandre dem.»

Ifølge Die Zeit er det også en fordel for forbrytergjengene å rekruttere innvandrere, da de ikke har en kriminell forhistorie i Tyskland, og hvis de er mindreårige, vil de ikke dømmes på samme måten som voksne. «For de arabiske klanene er det ingen risiko», sier Jendro. De fleste innvandrerne vil aldri bli innført i organisasjonens indre sirkel. Selv om de blir arrestert, vil de ikke ha noen meningsfull informasjon å gi myndighetene».

Exit mobile version